El Museu de Mataró torna a exhibir 25 anys després els seus gravats de Goya amb ocasió del 275è aniversari del seu naixement

D'esquerra a dreta, el regidor de Cultura, Xesco Gomar, la directora del Museu de Mataró, Anna Capella, i la comissària, Aina Mercader.

La col·lecció de gravats del pintor Francisco de Goya que conserva al seu fons el Museu de Mataró tornen a estar exposats a l’espai de Ca l’Arenas, després de no haver-ho estat des del 1996. Segons informava aquest cap de setmana el consistori mataroní, la col·lecció consta d’obres de les sèries Caprichos, Desastres de la guerra, Tauromàquia i Proverbios (també anomenat Disparates) que el geni aragonès va pintar entre el 1797 i el 1819, i que el Museu de Mataró conserva des del 1944. Els gravats van ser impresos entre els anys 1937 i 1938 a Madrid, en plena Guerra Civil, i la impressió va ser promoguda pel govern de la Segona República com una operació de prestigi cultural: era la primera vegada que es plantejava una reedició completa dels quatre conjunts i  l’anomenada “sèrie de guerra” és considerada una de les de més qualitat d’impressió i d’entintada més rica. L’exposició està comissariada per la historiadora de l’art Aina Mercader i mostra els gravats acompanyats de les intervencions dels artistes Irene Solà, Anna Dot, Marcos Prior i la Compañía La Soledad; les seves propostes artístiques, creades específicament per a aquesta exposició, formen un conjunt d’aproximacions i derives a partir del treball de Goya. L’exposició du per títol “Volaverunt. Els gravats de Goya” i s’emmarca en el 275è aniversari del naixement de Francisco de Goya, que se celebra enguany. Es pot visitar fins al 29 de maig de 2022.

Translate »