El ple aprova dues mocions favorables a la moció de sobirania del Parlament

PLE ORDINARI DEL MES DE FEBRER 1a HORA Descarrega

PLE ORDINARI DEL MES DE FEBRER 2a HORA  Descarrega

PLE ORDINARI DEL MES DE FEBRER 3a HORA  Descarrega

PLE ORDINARI DEL MES DE FEBRER 4a HORA  Descarrega

El ple ordinari del mes de febrer va aprovar ahir dues mocions favorables a la declaració de sobirania del Parlament de Catalunya, a la vegada que en rebutjava una tercera que s’hi oposava.

Si bé en principi hi havia dues mocions previstes, les que presentaven d’una banda CiU, Coalició d’Esquerres i Crida Premianenca, i de l’altra el PP, finalment el PSC va presentar una tercera. Tot i que l’alcalde va proposar tractar-les totes tres en un sol bloc, el portaveu popular va voler que la seva es tractés per separat. D’aquesta manera, en un primer cicle d’intervencions els grups es van posicionar sobre la moció que donava suport a la resolució del Parlament que presentaven originalment convergents i ecosocialistes i a la qual es va afegir Crida després d’introduir una menció als Països Catalans, i a la socialista que demanava que la consulta es fes fins de la legalitat.

CiU va votar favorablement les dues mocions, per la qual cosa es van aprovar totes dues: la que presentaven CiU, Coalició d’Esquerrers i Crida Premianenca amb els vots en contra de PSC i PP, seguint el sentit dels vots que hi va haver al Parlament. La moció socialista es va aprovar amb els vots del PSC i CiU, el vot contrari de Crida Premianenca i els abstencions de la Coalició d’Esquerres i del PP.

Pel que fa a la moció sobre la mateixa qüestió que presentava el grup del PP, després d’una extensa defensa per part de Patrick Cruz en la qual relatava un seguit de propostes de caire econòmic enfocades a sortir de la crisi, només el seu grup la va votar a favor mentre que la resta de grups la van votar en contra.

 Valoració positiva de la liquidació del pressupost

El ple, però, va començar amb l’equip de govern donant compte de la liquidació del pressupost del 2012 va ocupar bona part del debat del ple. Com ja havia fet pel matí en aquest informatiu, el tinent d’alcalde d’Administració, Miquel Àngel Méndez, va ser l’encarregat de presentar les dades de la liquidació del pressupost de l’any passat. Per Méndez, els números resultants donen un panorama positiu de la situació econòmica de l’Ajuntament.

A partir d’aquí va ser el torn per a les intervencions dels grups municipals. Des de la Coalició d’Esquerres, Alfons Barreras va reconèixer que el pressupost s’havia tancant bé. Pel portaveu ecosocialista s’havien complert les previsions d’ingressos. La seva crítica va ser, un cop més, la baixa execució de les partides de Serveis Socials dels programes de suport a les famílies. Des de Crida Premianenca, Joan Ribet va iniciar el seu parlament felicitant els responsables del tancament del pressupost per, de seguida, fer la mateixa crítica aixecada per Alfons Barreras sobre els programes de suport a les famílies. Per Ribet una actuació pròpia d’un govern de dretes. Des del grup del Partit Popular, el seu portaveu al ple, Patrick Cruz, va fer un comentari similar al dels grups de l’oposició d’esquerres. Cruz va ressaltar que s’havia fet un càlcul viable dels ingressos dels pressupost, però també que considerava que s’havien d’exhaurir les partides dels Serveis Socials. Les crítiques a la gestió econòmica de les partides de suport a les famílies va motivar la intervenció de la regidora de Serveis Socials Anna Maria Medina. Medina va recordar que cap família necessitada s’havia quedat sense ajut si els tècnics de l’àrea havien determinat que els pertocava aquest ajut. Finalment, l’alcalde Miquel Buch va tancar el debat sobre la liquidació del pressupost municipal de 2012 afirmant que s’havia aprovat aquesta liquidació amb bona nota i agraint la seva part de responsabilitat a grups municipals i treballadors de la casa. Buch va recordar també que l’Ajuntament tenia a un banc la partida de la paga extra de desembre dels treballadors municipals que el govern de l’Estat va obligar a no pagar, i es va reiterar que es tractava d’una injustícia pels treballadors ja que un ajuntament sanejat com el de Premià podia haver pagat sense problemes.

Encara dins de l’àrea econòmica es va aprovar el primer reconeixement extrajudicial de crèdit de l’any per un paquet de partides arribades de l’any 2012. Crida i Coalició d’Esquerres van votar en contra seguint el sentit dels vots del pressupost municipal.

No a l’augment de la tarifa d’aigua

El Ple de febrer presentava altres temes d’interès. Així, es va votar en contra increment de preus presentat per l’empresa concessionària del servei d’aigua potable, Sorea, atenent a un informe negatiu per part de l’interventor municipal.

D’altra banda el ple va aprovar també la modificació de les tarifes del centre Esportiu Municipal. En aquest sentit, el regidor d’Esports, Jordi Tomàs, va explicar que la situació econòmica general sumada a l’increment de l’IVA de les quotes del 8 al 21%, havia provocat una minva important en el número d’usuaris de les instal·lacions. Un estudi de mercat ha recomanat la creació d’una tarifa bàsica més econòmica que no inclou les classes dirigides.

El ple de febrer va acabar amb una bateria de preguntes presentades pel grup municipal de la Coalició d’Esquerres i Crida Premianenca.


Be the first to comment on "El ple aprova dues mocions favorables a la moció de sobirania del Parlament"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »