El Ple aprova inicialment el projecte de la plaça dels Països Catalans

Les obres de la plaça, aquest matí

El Ple de l’Ajuntament de Premià de Mar va aprovar ahir inicialment el projecte de la nova plaça dels Països Catalans i de l’aparcament soterrani que hi va a sota. La tinent d’alcalde de Serveis Territorials, Marisa Farreras, ha qualificat la futura plaça de ‘funcional’ i ha destacat que amplia la zona de la Gran Via. PSC i Coalició d’Esquerres van votar en contra del projecte insistint en que la manera com s’ha previst l’aparcament hipoteca el disseny de la plaça i considerant que si bé el disseny premi la Gran Via, també castiga el carrer de la Unió.

La primera sessió plenària del nou curs polític va arribar amb temes destacables al seu ordre del dia. Comencem pel punt que va tancar el Ple i que va ocupar amb la seva discussió quasi la meitat de la sessió i que era l’aprovació inicial del projecte de reforma de la Plaça dels Països Catalans i de l’aparcament que s’està construint a sota.

En la discussió del punt es van sentir arguments similars als que van aparèixer en els plens extraordinaris que al voltant de l’enderroc de la plaça i al construcció de l’aparcament s’havien fet els dies 1 i 28 de juliol. El Partit Popular dóna recolzament a l’equip de Govern, basant-se en la necessitat de la construcció de l’aparcament. Ahir, a més, van donar el vist i plau al primer disseny de la plaça, un dibuix del qual corria per les taules dels regidors.

Pel que fa a la resta dels partits de l’oposició, tant la Coalició d’Esquerres com el PSC segueixen mantenint que el plantejament de l’aparcament condiciona el disseny de la plaça. D’altra banda també critiquen el disseny així com la manera en què s’han tractat les propostes derivades del procés de participació.

L’equip de Govern defensava la proposta insistint que el disseny arriba des d’arquitectes i enginyers externs que han tingut en compte el procés de participació.

El punt es va aprovar amb els vots favorables dels grups de l’equip de Govern, CiU i ERC, i del Partit Popular, i els contraris del PSC i de la Coalició d’Esquerres.

Be the first to comment on "El Ple aprova inicialment el projecte de la plaça dels Països Catalans"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »