El ple aprova per unanimitat el reglament de Govern Obert i Participació Ciutadana

PLE ORDINARI DEL MES DE MARÇ 1a HORA Descarrega

PLE ORDINARI DEL MES DE MARÇ 2a HORA Descarrega

El ple de març de Premià de Mar va aprovar ahir el nou reglament de Govern Obert i Participació Ciutadana. L’alcalde Miquel Buch va fer una extensa explicació del reglament i del que significaria la seva aplicació per a la relació entre els ciutadans i l’ajuntament. Fent servir una metàfora, Buch va dir que, a partir d’ara, l’ajuntament tindria parets de vidre perquè els ciutadans veiessin com es fan les coses.

En les diferents intervencions, Alfons Barreras, des de la Coalició d’Esquerres, evidenciava el compromís polític que assumia l’Equip de Govern amb aquest reglament i deia que vetllaran per la seva posada en pràctica. Des de Crida Premianenca, el seu portaveu Joan Ribet apreciava un canvi important en les polítiques de participació de l’Ajuntament i anunciava un ‘sí crític’ al Reglament de Govern Obert. El portaveu del Partit Popular, Patrick Cruz, va dir que la vida política era també responsabilitat dels ciutadans, però va alertar que algú volgués apropiar-se del reglament pel seu ús particular. Des del grup socialista, Tomàs Esteban va parlar de participació, però sobretot va voler destacar la novetat que implicava el concepte de Govern Obert. Igual que havia iniciat els parlaments, l’alcalde Miquel Buch els va tancar agraint la seva participació a tots aquells que han treballat en l’elaboració del reglament de Govern Obert i Participació Ciutadana. Buch va desitjar que els ciutadans confiïn en els seus regidors, però també que participin en la presa de decisions sobre els temes que afecten el seu dia a dia. El nou reglament de Govern Obert i Participació Ciutadana es va aprovar per unanimitat.

Els vots de l’Equip de Govern rebutgen una moció per derogar el decret dels criteris de la paga de productivitat

La sessió del ple d’ahir va rebutjar una moció presentada per urgència pels grups de Crida Premianenca i Coalició d’Esquerres contrari als criteris segons els quals es calcula la paga de productivitat dels treballadors públics. La moció es presentava a proposta del Comitè Unitari de personal de l’Ajuntament i demanava que l’alcalde derogués el decret que marca aquests criteris, la creació d’una comissió de treball composava per Govern, Oposició i treballadors per a definir uns nous criteris i portar els resultats d’aquesta comissió a la mesa de negociació.

La moció es va rebutjar amb els vots a favor dels grups que la presentaven, Crida Premianenca i Coalició d’Esquerres, els contraris dels grups de l’Equip de Govern, CiU i PSC i l’abstenció del PP. El ple de març encara presentava dos punts més en el seu ordre del dia. Es tractava de la pròrroga dels convenis de Borsa i del Programa de Mediació per al lloguer social d’habitatges per al primer semestre de 2013, i de la ratificació de la modificació dels estatuts del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme. Tots dos punts es va aprovar per assentiment.

Be the first to comment on "El ple aprova per unanimitat el reglament de Govern Obert i Participació Ciutadana"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »