El ple d’octubre aprovarà aquest vespre les ordenances fiscals de 2013

El Ple d’octubre de Premià de Mar passarà a aprovació aquest vespre la modificació de les ordenances fiscals per l‘exercici 2013. El regidor de Serveis Econòmics, Miquel Àngel Méndez, ha destacat en aquest sentit la ratificació del tipus de gravàmen de l’IBI, l’Impost de Bens Immobles, un punt ja aprovat el mes de juny. D’altra banda, segons Méndez, les ordenances no contemplen increments en els principals tributs. Un altre element en relació amb l’IBI és que s’incrementa el valor màxim pel qual es podran fer bonificacions per família nombrosa, un valor que passa dels 65.000€ actuals als 125.000.

Un altre dels punts destacats en l’ordre del dia del ple d’avui és la modificació dels imports en concepte d’indemnitzacions per assistències dels regidors sense dedicació, és a dir, que per equiparar-se a la supressió de la paga de Nadal dels empleats públics, els regidors de l’Ajuntament sense dedicació es rebaixen el sou un 7%. Els qui tenen dedicació completa directament renuncien a aquesta paga. L’alcalde Miquel Buch ha dit aquest matí al “Tot d’una” que es tracta d’un acte de solidaritat amb els empleats públics. L’eliminació de la paga extraordinària de desembre als empleats públics ve obligada per reial decret 20/2012 de 13 de juliol, el qual impedeix l’utilització d’aquests diners per a cap efecte. En canvi, com que la reducció de les atribucions dels regidors ha estat voluntària, els 12.000€ que s’estalviaran estaran disponibles per altres despeses.

Continuant amb el repàs dels punts de l’ordre del dia, des de Secretaria es presenta la recuperació del bé de domini públic d’una finca del projecte de reparcel·lació del Torrent Malet i la modificació d’assignacions als grups polítics municipals. Recursos humans passa a aprovació l’increment d’aplicacions relatives al complement de productivitat i contractació la constitució de meses de contractació permanents del Ple. Des de la nova àrea de llicències es passarà a aprovació l’ordenança d’intervenció municipal ambiental, de seguretat i de salut pública, mentre que des de Medi Ambient es presentarà l’extinció del Conveni amb el Consell Comarcal per a la prestació del servei de recollida selectiva de residus i l’adhesió individual de l’Ajuntament als Convenis de l’Agència de Residus de Catalunya amb les entitats gestores del sistema integrat de gestió de vidre, paper, cartró i envasos o embalatges lleugers.

L’ordre del dia presenta també 4 mocions i 3 preguntes. Les dues primeres les presenten els grups municipals de Crida Premianenca i de la Coalició d’Esquerres. La primera és sobre la recuperació i gestió dels aliments en bon estat que actualment es llencen als contenidors i la segona en defensa dels acords obtinguts en negociació col·lectiva a l’Ajuntament de Premià de Mar. La tercera moció la presenta directament l’alcalde Miquel Buch i és per la creació de l’Estat propi de Catalunya. Finalment, tot i que no apareix en l’ordre del dia, segons va explicar ahir a Premià Notícies el portaveu de Crida Premianenca Joan Ribet, el partit municipalista entrarà per urgència una moció contrària a la instal·lació d’una antena de telecomunicacions a Sant Mateu.

Pel que fa a les preguntes, el grup municipal de Crida Premianenca en farà 3. En concret, Crida preguntarà a l’Equip de Govern sobre la que consideren manca de neteja del nou aparcament de la Zona Nord de La Salle, sobre la pujada de l’IVA de l’espai de l’Amistat i sobre els desperfectes a la font del parc de Can Fitó.

El ple d’octubre començarà a ¼ de 8 del vespre i serà retransmès en directe per Ràdio Premià de Mar.

Be the first to comment on "El ple d’octubre aprovarà aquest vespre les ordenances fiscals de 2013"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »