El PSC del Maresme critica els transvasaments de sorra i assegura que el dragatge té “greus afectacions sobre la biodiversitat marina”

El vaixell draga des de la bocana del port amb Premià de Mar al fons (Foto: Carles Solé)El vaixell draga des de la bocana del port amb Premià de Mar al fons (Foto: Carles Solé)

El PSC del Maresme s’ha afegit a les veus que critiquen l’actuació de reparació al litoral del Baix Maresme que ha de fer aquests dies el Ministeri de Medi ambient i, en general, el dragatge i l’abocament de sorres en aquestes platges. Segons explica en un comunicat aquesta formació política, la inversió de 1’4 milions d’euros que farà l’Estat és “precipitada i insuficient” perquè, a fi de tenir les platges a punt per la temporada turística, oblida el fet que els temporals podrien deixar aviat en no res l’aportació i no s’ha fet a partir d’una planificació global a la comarca amb la participació de tots els agents implicats. També afirmen, textualment, que el dragatge de sorra té “greus afectacions sobre la biodiversitat marina, el paisatge i l’activitat pesquera tradicional”. El PSC comarcal defensa l’establiment d’un nou model de gestió del litoral i exigeix que torni a reunir-se el Comissionat del Litoral que va crear el Consell Comarcal i que només s’ha trobat una vegada. Recordem que a Premià de Mar els pròxims dies el ministeri dragarà i abocarà a la platja 6750 m3 de sorra i que Marina Port n’abocarà 40.000.

Translate »