El PSC del Maresme reclama que el port de Mataró faci l’aportació de sorra que li correspon per protegir la via del tren a Cabrera

El diputat i membre del PSC del Maresme, Joan Rangel, ha acusat el Port de Mataró d’incomplir les seves obligacions respecte del transvasament de sorra a les platges de Cabrera de Mar. Rangel ha denunciat la situació arrel del temporal de mar de la setmana passada que va interrompre i dificultar el servei ferroviari de la línia R1 durant dos dies. Una situació que es agreujar per la manca de proteccions a la via, com seria la sorra aportada des de Mataró a la zona de Cabrera de Mar. A dia d’avui existeix una clàusula signada amb tots els ports de la zona per a que es facin càrrec de la regeneració de platges properes a les instal·lacions. Rangel ha explicat que ports com el de Premià, el Balís o el del Masnou la compleixen però que el de Mataró n’ha fet, contínuament, cas omís. Per aquest motiu, Rangel ha emplaçat les administracions responsables del Port de Mataró, Ajutament i Generalitat, a actuar.

Presentació de les propostes socialistes per evitar més talls a la R1 per temporals marítims

Divendres els socialistes maresmencs van fer una roda de premsa a l’estació de Cabrera de Mar on van presentar les propostes que des del partit consideren necessàries per a evitar nous proboemes a la línia R1 en possibles nous temporals. Segons ha explicat el diputat i membre del PSC del Maresme, Joan Rangel, aquestes es centren, d’una banda, en la licitació d’un projecte per a protegir mitjançant una escullera el tram de via entre Cabrera de Mar i Mataró i, de l’altra, que es compleixi la clàusula que obliga els ports de la comarca a realitzar transvasaments de sorra en les zones on degut a l’existència d’aquestes instal·lacions el mar s’endú les platges. Ports com el de Premià de Mar, el del Balís o el del Masnou compleixen amb la clàusula però d’altres com el de Mataró fan cas omís de les indicacions.

Be the first to comment on "El PSC del Maresme reclama que el port de Mataró faci l’aportació de sorra que li correspon per protegir la via del tren a Cabrera"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »