El temporal deixa sense sorra les platges del centre de la ciutat

El temporal de pluja i vent del dissabte ha esborrat dues platges premianenques. Són les del Pla de l’Ós i la de la Descàrrega, on ja no hi queda sorra. Totes dues platges tenien ja ben poca sorra a conseqüència de l’acumulació de pluges des de la tardor fins avui. És per això que des de la regidoria de medi ambient es qualifica com a “negatiu” l’estat actual de les platges premianenques. La regeneració de sorra d’aquest estiu es faria per via terrestre amb la sorra acumulada a la platja de Llevant.

El temporal de dissabte ha deixat completament sense sorra les platges del Pla de l’Ós i de la Descàrrega. Més que la pluja, el vent de llevant que va bufar durant tot el dia va provocar que les onades acabessin amb la poca sorra que quedava a ambdues platges. Aquest balanç és encara provisional a l’espera de conèixer les conseqüències de les pluges d’avui i demà. La tècnica de medi ambient de l’Ajuntament, Mercè Carbonell,  ho ha explicat aquest matí al programa “Tot d’una”.

La principal preocupació de la regidoria de medi ambient, molt més enllà del mobiliari urbà i les implicacions lúdiques de disposar o no de platja, s’orienten bàsicament cap al manteniment del passeig marítim. La durada i la intensitat de les pluges de dissabte són menys preocupants que el temporal del Sant Esteve de 2009, però el nombre de temporals des del darrer estiu fins a dia d’avui ha fet que les platges premianenques ara mateix estiguin en una situació força compromesa.

Segons Carbonell, el trasllat de sorra es faria enguany per via terrestre mitjançant camions i sempre depenent de la capacitat econòmica de l’administració.

A banda de la situació de les platges, la tempesta d’aquest matí ha provocat inundacions a alguns trams de carrers de la ciutat. Segons informa la Policia Local les carrers afectats han estat Martí i Casas entre Santiago Rusiñol i Raimon de Penyafort i el mateix carrer de Raimon de Penyafort entre Martí Casas i el Camí Ral. També s’han produït diverses avaries elèctriques que han deixat sense llum algunes zones de Premià. Tècnics de FECSA-ENDESA treballaven aquest matí per resoldre aquestes avaries.

Be the first to comment on "El temporal deixa sense sorra les platges del centre de la ciutat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »