El Tomàquet Premium del Maresme resisteix a la pandèmia i prepara un tour per les seves instal·lacions

Tomàquet Premium del MaresmeTomàquets Premium del Maresme

La passada setmana visitaven el “Viu l’estiu” la Marta Figueredo i en Francesc Ribas, responsables de la marca Tomàquet Premium Maresme, afincats a la Masia de Premià de Dalt Can Puxic. Aquests treballen amb una fórmula única i que els permet produir tomàquets durant tot l’any, una tècnica que fins ara només funcionava a holanda i que ells han aconseguit imitar, després de molts viatges i de rebre l’assessorament de pagesos holandesos. 

Els seus tomàquets s’han convertit en uns dels més buscats del territori, doncs es treballen sense productes químics i impulsen el que es denomina com el quilòmetre zero o producte de proximitat. Durant la quarantena han seguit subministrant producte als restaurants i botigues que han seguit treballant i rebutjant vendre el seu producte a grans supermercats, doncs consideren que això trencaria la màgia de la seva filosofia i a més, no produeixen tanta quantitat com per poder abastir diàriament una d’aquestes grans superfícies.

Ara, vist l’èxit que està tenint el seu producte, treballen en la idea de crear un tour virtual i que podran visitar els particulars per conèixer, en part, la manera que tenen de treballar el seu producte estrella. La idea encara es troba en una fase molt inicial però la primera idea els porta en recrear un dels seus hivernacles en petit format, on es pugui veure de manera clara el que es fa en totes les seves instal·lacions. D’aquesta manera s’impediria el contacte abusiu del humà sobre la seva cadena de productivitat i resultaria molt més còmode per les visites, evitant així passar per terrenys no gaire regulars. El tour està previst activar-lo un cop acabin les restriccions sanitàries.

Translate »