Els grups municipals es pronuncien sobre la dimissió de Méndez i fan balanç de la seva gestió

Miquel Àngel Méndez en el moment de prendre possessió del càrrec d'alcalde

Els grups municipals de l’Ajuntament s’han pronunciat avui al voltant de l’anunci de dimissió de l’alcalde Miquel Àngel Méndez. A l’oposició els grups, malgrat admetre la complexitat del moment i les adversitats que ha hagut d’afrontar, han estat crítics amb la tasca de Méndez. Des de Premià en Comú Podem han afirmat que l’encara alcalde no ha exercit el lideratge que requeria la situació i, a pesar d’estar en minoria, ha defugit la recerca de consens. Escoltem la portaveu Elena Martín:

Aquest grup també ha acusat Méndez de manca d’empatia social en al·lusió als episodis de presumpte racisme de l’estiu i als canvis ens els criteris d’empadronament. 

Des de Ciutadans s’han mostrat comprensius amb els motius adduïts per l’alcalde i no s’han mostrat crítics amb la seva gestió, però sí que han parlat des dos bàndols al consistori enfrontats i sense majoria suficient que han provocat una situació de col·lapse. Escoltem el portaveu Josep Maria Cano:

Cano ha agraït a Méndez la predisposició exhibida per pactar amb el seu grup.

En nom del grup socialista, a l’equip de govern, el portaveu David Gutiérrez ha aplaudit la tasca de Méndez i ha expressat la voluntat del seu partit de continuar governant amb la seva formació:

Crida Premianenca ha estat el grup que s’ha expressat amb més duresa: el portaveu Andreu Mumbrú ha qualificat l’anunci de Méndez de notícia positiva, i ha recordat que el seu grup ho havia demanat en fins a dues ocasions. Li ha retret, com els comuns, poca voluntat de diàleg i ha dit que plegar en una situació com l’actual n’és una mostra:

Crida també ha qualificat de “molt preocupant” la gestió i les declaracions de Méndez amb ocasió de l’assalt al pis ocupat per immigrants i en relació al padró municipal. 

ERC ha dit que eren molts els indicis que parlaven de deteriorament del govern i també ha acusat Méndez de manca de diàleg dins i fora del municipi i de manca de projecte. Pep Ripollès és el portaveu:

Ripollès, això sí, ha valorat la coherència política de Méndez, la seva sinceritat i la seva voluntat de servei, i ha expressat el desig que en el futur retrobi la il·lusió en la seva esfera personal. Recordem, per últim, que ahir el grup de JxPdM-PDECAT ja va mostrar públicament el seu suport a Méndez i el seu reconeixement a la seva gestió.

Translate »