Els joves de l’esquerra alternativa lamenten que els mitjans donen d’ells una imatge falsa

Els joves de l’esquerra alternativa consideren que els mitjans de comunicació tradicionals difonen d’ells una idea errònia assimilant-los als antisistema que fan ús de tàctiques violentes. En un acte celebrat divendres al Centre Cívic, una trentena de joves de Revolta Global van lamentar aquesta situació i es van proposar donar una imatge de compromís polític i social allunyat dels estereotips que els han posat.

El grup d’universitaris de Revolta Global Esquerra Alternativa del Maresme es va aplegar divendres al Centre Cívic per analitzar la relació entre el món juvenil, la política, l’activisme i l’anticapitalisme. L’acte s’havia convocat sota el títol de ‘Els joves i la política. Respostes anticapitalistes’ i buscava a debatre sobre el què vol dir pels joves ser d’esquerres des d’una òptica crítica.

Els presents van posar de manifest la sensació de que els mitjans de comunicació tradicionals banalitzen la seva imatge. Els estudiants de Revolta Global volen difondre  la imatge de que hi ha molts joves compromesos social i políticament. Ho ha explicat Carles Cansino, membre del col·lectiu de joves de Revolta Global.

Per aconseguir aquesta imatge, els participants a l’acte insisteixen en desmarcar-se de les accions violentes d’alguns col·lectius antisistema. Dissortadament, però, la manca d’accés als mitjans de comunicació tradicionals que tenen en tant que esquerra alternativa, els dificulta molt canviar aquesta imatge pública que se’ls adjudica.

L’acte de divendres van comotar amb la presència d’una trentena llarga de persones. Va ser presentat per Ecram Ayadi, de Revolta Global de Premià de Mar i hi van intervindran Pau Silva i Cèsar Castañón. Després del debat hi haurà una actuació musical a càrrec de la formació Bobby Hope.

Be the first to comment on "Els joves de l’esquerra alternativa lamenten que els mitjans donen d’ells una imatge falsa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »