Els Mossos d’Esquadra detenen un home que formava part d’un grup criminal dedicat a robatoris en domicilis

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC)  de la Regió Policial Metropolitana Sud va detenir el 9 d’agost un home que pertanyia a un grup criminal dedicat a cometre robatoris amb força en domicilis. L’arrestat és un albanès de 33 anys i és, juntament amb més persones que formen aquest grup criminal, el presumpte autor d’onze robatoris en habitatges entre juny del 2018 i el maig d’enguany. El detingut està encausat com a membre de grup criminal a més de l’autoria dels robatoris a domicilis.

Els investigadors han pogut relacionar els tres robatoris comesos pel mateix grup el 2018, un a Sant Cugat del Vallés i dos més al Maresme, amb vuit robatoris més que han comés aquest maig de 2019 a la comarca del Ripollès, concretament a Camprodon i Sant Pau de Segúries.

Tots aquests robatoris s’han realitzat amb el mateix modus operandi, buscaven zones de cases aïllades, fora de nuclis urbans, aprofitaven quan els immobles estaven buits i,  durant la tarda i nit, saltaven la tanca perimetral i forçaven la porta principal o alguna porta corredissa per accedir a l’interior mitjançant el mètode de la palanca amb tornavís o estri similar. L’objectiu dels lladres una vegada a l’interior, eren diners, joies i objectes de valor.

Els investigadors continuen amb la investigació oberta i busquen la resta de membres del grup criminal que actuava en aquests robatoris en domicilis. Tot i no tenir antecedents anteriors en el nostre país, l’encausat ha ingressat a presó provisional per ordre del jutge instructor.

Translate »