?Els partits, excepte Cs i PP, es posicionen davant del ‘Procés’ a Can Manent

Unes 300 persones van aplegar-se ahir a l’era de Can Manent per seguir l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya. Des dels grups del Govern, l’alcalde Miquel Buch va parlar de la defensa de la creació d’un nou estat sense defallir, tot i les amenaces. Fran Faus, en nom del Partit Demòcrata Català, va parlar de l’aspiració a assolir un país respectat i respectuós, mentre que David Gutiérrez del PSC va demanar unitat política i va insistir en la proposta socialista d’una reforma constitucional en clau federal.

Per la seva part, des dels grups de l’oposició, el regidor de Crida Premianenca Pau Pañella es va referir en termes durs a l’equip de govern de Premià de Mar, Oriol Martí, d’ERC va citar com a models les figures dels recentment desapareguts Jordi Carbonell i Muriel Casals, mentre que Xànxels Rojals, de la Coalició d’Esquerres, va demanar unitat d’acció a les forces catalanistes per assolir el dret a decidir mitjançant un referèndum.

Ni Ciutadans ni el PP no van participar en l’acte en considerar-lo marcadament independentista. Després dels parlament polítics, van intervenir Francesc Giménez, en nom d’Òmnium Cultural, i Alba Oliveras, coordinadora local de l’ANC.

Pots escoltar la crònica sencera de l’acte de la Diada.

Pots escoltar sencer l’acte de la Diada.

Translate »