En marxa dos serveis de suport psicològic sorgits del Pacte per la Reactivació, mentre es prepara un programa d’ajuts directes al comerç

Logotip del Pacte per la Reactivació Social i Econòmica

L’Ajuntament treballa actualment en la confecció de les bases d’una nova línia d’ajudes directes a empresaris i autònoms de resposta a la crisi de la COVID. Es tracta d’un programa sorgit del Pacte per la Reactivació Social i Econòmica que vol destinar a aquestes subvencions un muntant global de 180.000€ que, a diferència de les ajudes que s’han donat fins ara no subvencionaria accions ja dutes a terme sinó que incentivaria noves accions per part dels negocis. Ho ha explicat el regidor del Pacte, David Gutiérrez, que també ha dit que s’està estudiant destinar-hi diners provinents del romanent ara que ha quedat en suspens la Regla de la Despesa:

A més d’aquest programa d’ajudes, aquesta setmana s’han posat en marxa dues mesures que estaven dins el paquet d’accions urgents: un servei de suport psicològic a col·lectius vulnerables (inicialment derivats de serveis socials) i trucades setmanals a gent gran també per part de professionals de la psicologia, en tots dos casos professionals contractats de la Fundació Hospital. Pel que fa al primer, s’ofereix suport presencial a persones adultes individual (30 sessions), i en cas necessari grupal en un despatx d’atenció de serveis socials (si no es pot fer presencialment es poden fer els tractaments online. L’atenció a la gent gran ofereix suport persones que visquin soles i que presentin algun desajust emocional; una psicòloga experta farà 5 trucades telefòniques setmanals de 30 minuts per persona a 60 persones, i en acabat farà una valoració que compartirà amb la referent de l’ajuntament per decidir si es continuen fent trucades o es deriva el cas a un altre servei. Tots dos serveis funcionaran durant tot el 2021 mentre hi hagi places. David Gutiérrez ha situat el grau d’aplicació de les mesures acordades a la Taula de Reactivació en un 50% llarg del total, i ha dit que el 100% només es podrà assolir quan s’aprovi el nou Pressupost 2021, ja que dur a terme el paquet de mesures en un context de pressupost prorrogat ho fa -ha dit- “molt complex”.

Escolta les declaracions de David Gutiérrez:

Translate »