Entra en vigor la normativa que prohibeix fumar a les terrasses i al carrer si no es garanteixen els dos metres de distanciament

Terrasses a la plaça de la SardanaTerrasses a la plaça de la Sardana

Des d’ahir dimarts a Catalunya no es pot fumar a la via pública o en espais a l’aire lliure “quan no es pugui respectar una distància mínima interpersonal d’almenys dos metres”. Així ho recull el Diari Oficial de la Generalitat i que desgrana l’ordre del Ministeri de Sanitat, amb unes mesures que van ser aprovades en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut. Catalunya ha estat una de les últimes comunitats en adherir-se a aquestes noves mesures però s’ha assegurat que la normativa no deixi buits legals que permetin vulnerar totes les prohibicions que s’han tirat endavant amb l’objectiu de minimitzar al mínim els focus de contagi de la Covid19.

La prohibició de fumar s’aplica a qualsevol altre dispositiu d’inhalació de tabac, pipes d’aigua, catximbes o semblants. La mesura s’inclou en la resolució que publica avui el Diari Oficial de la Generalitat. La resolució incideix en altres recomanacions de caràcter general com ara limitar les trobades socials als grups de convivència estable i a un màxim de 10 persones.

També reafirma les limitacions dels horaris nocturns dels locals d’oci i restauració, que han de garantir el metre i mig entre taules i de distància a la barra. El decret, a més, limita l’horari de tancament a la 1 de la matinada. Finalment, el decret anuncia que els incompliments “individualitzats” poden ser constitutius d’infracció administrativa. Aquestes infraccions i les corresponents sancions estan recollides en el Decret llei 30/2020, de 4 d’agost, un règim sancionador específic per l’incompliment de les mesures de prevenció i contenció sanitàries per fer front a la crisi sanitària provocada per la COVID-19.

Translate »