ERC alerta dels estralls que podrien patir les finances municipals si es confirma que s’ha de compensar l’Estat per allò que no es va recaptar el 2020

El grup municipal d’ERC ha fet públic les últimes hores un advertiment sobre els perjudicis greus que podria tenir que -com ha transcendit els últims dies- el govern espanyol reclami als Ajuntaments el retorn de fins a 3.000 milions d’euros que a causa de la pandèmia es van deixar de recaptar amb impostos durant el 2020, i als quals va fer front l’Estat amb una injecció econòmica extraordinària. Ho diuen en un comunicat i ahir ho assenyalava el regidor Xavier Gatius a l’espai d’opinió dels grups municipals. Segons Gatius, si això es confirma i si -com també s’ha especulat- es recuperen les lleis fiscals d’estabilitat creades pel ministre Montoro, els Ajuntament, que ja han hagut de fer sacrificis molt importants durant la pandèmia, patiran una escassetat de recursos molt greu que en el cas de Premià de Mar pot comprometre inversions importants els pròxims anys. I més encara, diu Gatius, tenint en compte que Premià de Mar és un municipi amb pocs ingressos provinents d’impostos i que recentment s’han contractat préstecs i s’han gastat diners dels estalvis:

ERC fa notar que en el seu moment el govern espanyol va anunciar la creació d’un fons especial per ajudar els Ajuntaments de 5000 milions d’euros, però un fons que encara no s’ha creat i que els republicans sospiten que no es crearà. El partit ha anunciat que presentarà mocions als Ajuntaments demanant al govern central que no executi el retorn dels 3.000 milions.

Translate »