ERC, Crida i PECP s’indignen pel fitxage de Pachamé i l’alcalde respon que no renunciarà a cap acord ‘possible’ si pot millorar la vida dels premianencs

Allau de crítiques a l’equip de govern des de PECP, Crida Premianenca i ERC arran de la contractació del nou assessor financer de l’Ajuntament Martí Pachamé, exdiputat de Ciutadans, com a càrrec de confiança al capdavant de la nova àrea de captació de recursos i transparència. Ahir va transcendir la informació a partir de l’ACN i se’n van fer ressò mitjans d’àmbit nacional, i al llarg del dia els 3 grups d’esquerres de l’oposició, a través de xarxes socials, van carregar amb duresa contra el govern en la línia del que ja havien fet quan es va conèixer la contractació de dos càrrecs de confiança l’octubre de 2020, membres, respectivament, del PdeCAT i el PSC.  PECP acusa el govern de “mercadeig”, denuncia que Pachamé “ha estat contractat com a moneda de canvi i xantatge a canvi d’aprovar uns Pressupostos”, i adverteixen que, com els altres càrrecs de confiança, el fitxatge “costa als veïns 50.000€”. Des de Crida, que fa notar que Pachamé va ser cofundador de Societat Civil Catalana, afirmen que “farà de comissari polític controlant el govern des de dins” i acusen el govern de voler “salvar la legislatura al preu que sigui” i de fer la contractació per “garantir onze mans alçades al ple (…) vinguin d’on vinguin i tinguin la ideologia que tinguin”. Finalment ERC assegura que “els acords amb C’s no són a canvi de res”, que Pachamé “serà el 3er comissari polític a l’ajuntament” i que “aquests acords costaran molt cars al poble”.

L’alcalde Rafa Navarro ja ha respost a aquestes crítiques en declaracions a Ràdio Premià de Mar. Tot i mostrar-se conciliador i afirmar que “no vol entrar en aquesta guerra bruta” (en paraules seves), Navarro acaba etzibant a aquests grups “que ara despotriquen” -diu- que malgrat la política de bloqueig que han practicat, govern i Ciutadans han estat capaços de “deixar de banda les qüestions amb les quals mai no es posaran d’acord” i han assolit pactes “en tot allò en què sí que era possible a fi de millorar la vida dels premianencs”. Com a exemple l’alcalde assenyala les actuacions a les quals avui el ple ha de donar curs:

Navarro, que es mostra confiat que amb l’arribada de les vacances “baixarà el suflé de la violència verbal”, ha insistit que el govern ha fet la contractació a partir de la “vàlua professional” de Pachamé i que fins i tot, abans de formalitzar el fitxatge, el nou assessor ha passat per una entrevista amb els responsables del departament financer i econòmic. 

Val a dir que a més de suscitar les crítiques de l’oposició d’esquerres a Premià de Mar, la notícia també ha causat malestar entre alguns acòlits notoris del partit Ciutadans: ahir l’ex-diputada al Parlament Sonia Sierra feia un tuit on deia textualment que Ciutadans “va néixer per combatre el nacionalisme i regenerar les institucions, no per votar pressupostos a l’antiga Convergència a canvi d’un càrrec de confiança”, i afegeix que la notícia li resulta “molt dolorosa”. El mateix líder premianenc de Ciutadans, Josep Maria Cano, ha respost el tuit dient-li a Sierra “tens el meu telèfon i el d’en Martí, però has preferit meter codos, com sempre, per sortir a la foto. Gaudeix-ne”.

Escolta les declaracions de Rafa Navarro:

Translate »