Esquerra Republicana i Revolta Global, crítics amb el nou pacte de govern

Les dues formacions, sense representació al ple, han emès avui sengles comunicats per mostrar la seva posició respecte l’entrada al govern dels regidors socialistes

La secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya ha emès un comunicat crític amb el pacte per a la ciutat entre Convergència i Unió i el Partit dels Socialistes de Catalunya, qualificant-lo com “incoherent ideològicament”. A més, Esquerra considera que l’augment de regidories delegades no està justificat i adverteix que vigilarà perquè no suposi cap recàrrec en les arques municipals. El president d’Esquerra Republicana a Premià de Mar, Ernest Casadesús, ha dit a Premià Notícies que amb aquest comunicat els republicans premianencs han volgut expressar la seva estranyesa davant d’aquest pacte de govern.

Per la seva banda, Revolta Global – Esquerra Anticapitalista ha criticat el pacte de govern entre Convergència i Unió i el Partit dels Socialistes de Catalunya mitjançant un comunicat on defensa que el nou equip de govern “gestionarà sobre les bases d’un model de ciutat lliurat a les contingències del mercat” que serà “incapaç de tractar les contradiccions socials aguditzades per la crisi sistèmica”. El portaveu de Revolta Global a Premià de Mar, Àngel Pagès, ha dit a Premià Notícies que ens trobem davant d’un pacte “de conveniències”.

Aquestes crítiques arriben just l’endemà que l’Ajuntament publiqués el nou cartipàs municipal que inclou el regidors delegats del Partit dels Socialistes de Catalunya, després de la signatura del pacte per a la ciutat del 12 de juliol.

La integració dels quatre regidors socialistes en l’equip de govern es va fer efectiva el passat dimecres mitjançant un decret d’alcaldia. Així, Olga Safont serà tercera tinent d’alcalde i cap de la nova unitat de comunicació, Tomàs Esteban passa a ser el cap de la nova àrea d’estudis estratègics, la part econòmica dels quals recaurà en Carlos Mieres, i finalment Josep Maria Anguera s’encarregarà de les llicències d’activitats dins del departament de Territori i Participació.

Be the first to comment on "Esquerra Republicana i Revolta Global, crítics amb el nou pacte de govern"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »