Èxit de participació en la inauguració de l’exposició-homenatge a Robert Segura

120 persones, segons fonts de l’organització, es van aplegar dissabte al Museu de l’Estampació de Premià de Mar per assistir a la taula rodona que va donar el tret de sortida a l’exposició-homenatge a Robert Segura. L’acte va glossar la figura del dibuixant mort a Premià de Mar el 2008, i d’altres dibuixants premianencs com els integrants el Taller de Premià. L’exposició, organitzada conjuntament per l’AECC i l’Associació d’Artistes Plàstics, es podrà visitar fins el 27 de febrer.

Ahir no vam tenir temps d’explicar-vos com havia anat dissabte al Museu de l’Estampació la inauguració de l’exposició-homenatge a Robert Segura i a tota la gent de Premià de Mar que ha treballat el món del còmic. Li hem demanat sobre la inauguració a un dels organitzadors de l’acte, el membre de l’AECC i de l’Associació d’Artistes Plàstics, Joan Gómez. Gómez ens parla d’una assistència superior a les 120 persones. Gómez ha destacat el nivell dels ponents de la taula rodona que va servir per inaugurar la mostra.

Segons ens ha explicat Joan Gómez l’exposició està feta de manera que fomenta també la visita de la Mostra Permanent del Museu de l’Estampació, que també ha col·laborat amb material de la seva col·lecció. Un cas clar de favor mutu. Pel que fa al que es va dir a la taula, entre d’altres coses es va destacar la implicació de l’editorial Bruguera amb el barri del Coll, al districte barceloní de Gràcia, una memòria que es veurà recuperada a partir del Centre Cívic del Coll que crearà el Fons Bruguera.

Robert Segura va néixer a Badalona el 1927 i va morir a Premià de Mar el 2008. En la seva carrera va ser un dels grans dibuixants de l’anomenada Escola Bruguera amb personatges tan coneguts com Roberto Picaporte, Los señores de Alcorcón, Pepe Barrena, La Panda o Lily entre d’altres. Al costat dels dibuixos de Segura es poden veure també obres d’històrics com Fernando Costa Vilaseca, José María Casanovas, Gerardo Llobet, Jaume Perich, Joaquín Blázquez, Ignasi Calvet, Jose González Navarro i  dels components de “Premia 3” o “Taller de Premia 79” com van ser Carlos Giménez, Adolfo Usero, Luís Garcia, Alfons Font Carrera, segons informa el bloc especialitzat Comicat.

Be the first to comment on "Èxit de participació en la inauguració de l’exposició-homenatge a Robert Segura"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »