Fort increment de l'ús dels serveis del centre de dia de la Creu Roja a Mataró

El centre de dia per a persones sense sostre ‘L’Andana’, gestionat per la Creu Roja de Mataró, està incrementant els seus serveis per a cobrir les necessitats bàsiques dels seus usuaris. Així ho posa de manifest la memòria del centre corresponent a l’any 2011, a la qual ha tingut accés el diari La Vanguàrdia. Segons aquesta memòria, l’any passat van augmentar un 60% els serveis de dutxa i bugaderia que es donen a persones sense llar. En el mateix període es van servir 3.265 menjars en aquest centre de la capital del Maresme.

El centre de dia de l’Andana atén a persones en situació d’exclusió social empadronades o arrelades a la ciutat de Mataró. Segons aquesta informació de la Vanguàrdia, durant el 2011, en van fer ús dels serveis 33 usuaris. Diàriament, l’Andana ofereix servei de menjador, de dutxes i de bugaderia, tot i que aquest centre de dia també realitza altres activitats de manera periòdica. Es el cas del servei de perruqueria o de les diverses activitats lúdiques i educatives que s’hi porten a terme.

El centre l’Andana, és de titularitat de l’ajuntament de Mataró, tot i que està gestionat per la Creu Roja. Compta amb un tècnic de Creu Roja i personal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Mataró, a més de voluntariat d’altres entitats com Càritas o l’associació Jaume Pineda.

Be the first to comment on "Fort increment de l'ús dels serveis del centre de dia de la Creu Roja a Mataró"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »