'Guerres de xifres': Editorial del Premià Notícies del 21 de Maig de 2012

Les guerres de xifres són una dissortada constant a l’hora de valorar l’èxit o el fracàs de qualsevol convocatòria. Segons quina sigui la font consultada, el número de participants en tal o qual acte es veurà inflat o reduït artificialment en virtut dels interessos de cada part.
Ens trobem amb un cas d’aquests al voltant de la jornada d’ahir quan hi havia convocat un segon ‘No vull pagar’ després del que s’havia organitzat el passat 1 de maig. Així, mentre que els organitzadors, que no parlen de número concret de cotxes, presenten, textualment que “s’han produït retencions de fins a 15 km col·lapsant totes les vies de l’autopista. També hi ha hagut retencions d’uns 3 Km. en el peatge d’Alella”, i, en definitiva, qualifiquen la jornada com “d’èxit rotund”, Abertis diu que ha calculat que el nombre de persones que no van pagar ahir ha baixat un 43,5% respecte de l’1 de maig. Tot i aquesta suposada reducció en la xifra de participants, i segons informa el diari El Punt, Abertis calcula que més de 3000 persones no van pagar el peatge, mentre que els organitzadors parlen més de 1000 vehicles només al peatge de Vilassar.
Potser l’important no és tant quanta gent va participar activament al ‘No vull pagar’, sinó el fet mateix de la protesta i la voluntat dels organitzadors de mantenir-les en el temps. En aquest sentit ja es parla d’un nou ‘No vull pagar’ pel proper mes de juny. Les accions fan parlar als mitjans de comunicació, agiten consciències entre la gent i, a més, comencen a fer moure’s als polítics.

Be the first to comment on "'Guerres de xifres': Editorial del Premià Notícies del 21 de Maig de 2012"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »