Indignats i mestres s’uneixen en les seves reivindicacions a Premià de Mar

La preocupació dels centres escolars públics davant de les retallades anunciades des del govern de la Generalitat s’ha fusionat amb les protestes dels Indignats a Premià de Mar. En l’assemblea dels Indignats de dimarts van participar mestres i membres d’Ampes d’escoles de la ciutat que van presentar les seves reivindicacions. Ho ha explicat a Premià Notícies una de les portaveus del col·lectiu dels Indignats, la Teresa Navarro. D’altra banda, la de dimecres va ser la darrera de les manifestacions contra les retallades que els mestres de la ciutat han fet pels carrers de Premià de Mar. El procés d’avaluacions que viuen les escoles aquests dies ha portat als mestres a suspendre les concentracions.

Premià Notícies divendres 03 de juny

Tal com havien anunciat, aquesta setmana el moviment dels Indignats de Premià de Mar ha centrat les seves assemblees en el dimarts i el divendres. Dimarts, tot i la pluja, els Indignats van celebrar assemblea, tot aixoplugats sota el porxo de La Lió. El tema a tracta, de manera monogràfica, era la situació de l’Ensenyament a partir de les retallades anunciades en aquest sentit des del Govern de la Generalitat. Com sabeu, els centres públics han protagonitzat protestes en aquest sentit a la ciutat i és per això que Indignats, mestres i membres d’AMPES d’escoles de la ciutat van compartir l’assemblea.

Li hem demanat sobre aquesta assemblea i sobre els plans de futur dels Indignats a una de les portaveus del moviment a Premià de Mar, la Teresa Navarro.

A l’assemblea de dimarts hi va participar una representació destacada del claustre de l’escola Montserrat. Des del Premià Notícies ens hem posat en contacte amb la directora d’aquest centre, Elena López, per tal de conèixer quins són els temes que van exposar els mestres al porxo de La Lió. López planteja les retallades de les plantilles o la formació dels mestres com a temes de preocupació, com els que plantegen en les seves protestes dels dimecres.

Amb “dimecres” López es referia a les protestes que pels mateixos motius han estat fent cada setmana els centres públics premianencs. La d’aquest darrer dimecres, però, haurà estat l’última d’aquestes manifestacions que sortien de cada centre per acabar a la plaça de l’Ajuntament. Els motius són, sobretot, logístics. L’alcalde en funcions, Miquel Buch, va interessar-se per les reivindicacions dels mestres i, segons López, es va comprometre a fer el possible des de l’Ajuntament per assegurar la qualitat de l’ensenyament malgrat les retallades.

Les protestes de les escoles públiques a Premià de Mar van començar el 12 de maig amb una cassolada a la Gran Via de Lluís Companys.

Be the first to comment on "Indignats i mestres s’uneixen en les seves reivindicacions a Premià de Mar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »