Intervingut el control de la residència de Ca n’Amell després de constatar dues defuncions per Coronavirus no informades

Divendres a la tarda saltava la notícia quan en un comunicat de l’ajuntament de Premià de Mar es donava a conèixer que CatSalut intervenia el control de la residència de Ca n’Amell després de constatar dues defuncions i 29 positives per Coronavirus no informades
Es dóna el cas que el passat divendres 27 de març, Ràdio Premià de Mar, va intentar conèixer dades de contagis a la Residència Ca n’Amell i es va posar en contacte amb el centre, que ens va remetre a Jesus Cubero, Secretari General de l’Associació Patronal de Residències de Persones Grans, on donava un missatge de tranquil·litat dient que la situació al centre premianenc era d’absoluta normalitat i no destacava cap incident relacionat amb la Covid19. L’escoltem.El fet és que des del dia 23 de març el Centre d’Assistència Primària (CAP) estava reclamant les dades de pacients i possibles afectats per la malaltia i la residència no va comunicar fins al passat 1 d’abril la defunció de dues persones per coronavirus.

Ahir durant el ple ordinari de març fet per vídeoconferència diferents grups municipals preguntaven sobre la notícia de la residència de Ca n’Amell.

L’alcalde de Premià de Mar va contestar que és una situació molt greu i que estudiaran les mesures legals que han d’emprendre. Per fer-ho ha convidat a tots els partits del plenari a reunir-se per prendre les mesures adients.

La regidora responsable, Elisenda Busquets, afirmava que han mantingut comunicació amb totes les residències del municipi i amb el CAP, però que en alguns moments no ha estat un tracte gaire fluid, segons considera, per temes relacionats amb la política de protecció de dades.

Elena Martín, regidora de Premià en Comú Podem va voler saber també si des del CAP s’han fet visites periòdiques a les residències i Busquets ha respost de nou que les cinc residències han rebut visites amb periodicitat per part del personal mèdic del Centre d’Atenció Primària.

Ciutadans, va suggerir posar en marxa el procés de desinfecció d’aquests cinc centres i va demanar a l’equip de govern que atenguin les necessitats de les famílies dels residents i els ajudin amb tots els tràmits que siguin necessaris.

Més reaccions durant el ple en referència a aquest tema. David Gutiérrez, regidor del Partit Socialista, va demanat que l’Ajuntament que es presenti com a part en les accions legals que s’aportin sobre l’empresa gestora de Ca n’ Amell i per últim, va posar sobre la taula rebre l’ajuda per part de la UME, la Unitat Militat d’Emergències per ajudar a desinfectar els centres mèdics i residencials.

Per la seva banda, l’Alcalde, Miquel Ángel Méndez ha agraït la proposta però ha considerat que el servei es pot cobrir amb el personal municipal, creient que la presència de militars al municipi pot causar una situació de pànic innecessari, tot i que no s’ha tancat en banda, deixant una porta oberta per si fes falta la presència dels equips militars.

Va intervir també Andreu Mumbrú, regidor de Crida Premianenca, que va demanar una junta de portaveus per poder abordar la problemàtica i estar informats en tot moment de les decisions que es van prenent.
Per últim, la regidora d’Esquerra Republicana, Mireia Cardús, comentava que ella te un familiar directe dins del Centre de Ca n’Amell i explicava que a finals de mes van rebre un correu electrònic de la residència, informant que s’havia procedit a dur a terme una desinfecció el dia 31 de març, tot i que no es detallava l’empresa que realitzava l’acció.

Davant aquesta informació, l’alcalde sol·licitava a Cardús que reenvies les comunicacions que havien rebut de Ca n’Amell per poder avaluar-ne el contingut. Méndez també va dir que en les properes hores es posarà en contacte amb el director del centre per demanar explicacions de tots els fets.

Escoltem la darrera part del plenari d’ahir:

Translate »