Ja es coneix el programa de la Festa Major 2020, la Festa dels balcons i l’streaming 

Ahir al vespre l’Ajuntament va fer públic el programa de la Festa Major de 2020, una edició absolutament condicionada per les precaucions sanitàries que es va començar a gestar en ple confinament per part de la regidoria i les entitats que conformen la Comissió de Festa Major. Al programa hi manen les convocatòries virtuals, activitats, reptes i jocs que es duran a terme a través dels canals de què disposa l’Ajuntament (web oficial de la Festa, xarxes socials, youtube) i segons els casos també a través de l’emissora municipal. Aquí hi trobem activitats clàssiques, com el mateix pregó (a càrrec de Barca de Mitjana), el Quinto Pirata, el ball de sardanes o els balls de saló, però també s’han creat propostes noves, com una producció audiovisual per capítols titulada ‘Una història de premianencs i pirates’ o d’altres que admetran la participació telemàtica, com un escape room a base d’enigmes o un torneig de jocs online. Però també hi haurà activitats de carn i ossos a peu carrer, per bé que s’hauran de viure des del balcó o bé amb limitacions estrictes quant a l’aforament: en aquest grup hi trobem, per exemple, l’Eufòria del dia 7, l’Enlairament de Coets des de l’Ajuntament, la Invasió Pirata o el Correfoc (que podrem seguir des de casa per mitjà del terrabastall que faran), o bona part dels actes del dia del Patró (matinades, ofici, benedicció de vehicles i ball solemne). Un cas a part és la Cursa a Pèl, que el programa ens convida a fer des de la intimitat de la nostra llar (ocasió immillorable per perdre la vergonya). L’epíleg de l’edició més estranya de la Festa Major serà el castell de focs del dia 12, que no es farà a la platja sinó des d’un indret que es mantindrà en secret i que el programa ens convida de nou a seguir des dels balcons i a acompanyar amb un aplaudiment massiu per recordar els veïns que ens han deixat i per homenatjar-nos a tots plegats. 

La regidora Imma Morales celebra que, malgrat tot, s’hagi confeccionat un programa molt participatiu

La regidora de Festes, Imma Morales, s’ha dirigit avui als premianencs amb ocasió de la publicació del programa de Sant Cristòfol 2020. Morales, com ja havia fet anteriorment, ha indicat que en l’organització dels actes ha manat la premissa de garantir al 100% la seguretat dels participants, però que malgrat tot s’havia aconseguit dissenyar una Festa Major participativa i ajustada al fil argumental tradicional:

També ha recordat Morales que a partir d’aquest dissabte 4 de juliol ja es podran anar a comprar samarretes de la Festa Major a la botiga del centre cívic.

Escolta la declaració sencera de l’Imma Morales:

Translate »