Josep Maria Molins es presenta oficialment com a candidat a alcalde per ERC

Esmorzar del nou alcaldable d’ERC de Premià de Mar aquest matí amb els mitjans de comunicació. Josep Maria Molins ha exposat els principals propòsits de la seva candidatura, on destaca un afany de renovació a la llista que entre altres coses veurà com desapareix l’actual regidora Mercè Gisbert. Els altres dos eixos de treball, segons Molins, són l’obertura del partit a tots els sectors i col·lectius de la població i el reforç en les àrees d’atenció a les persones, de les quals s’han ocupat els regidors republicans les dues últimes legislatures

El primer esmorzar que consignem aquest matí a Premià de Mar ens porta al carrer la plaça cantonada Prat de la Riba; és a dir, a la seu d’ERC.  S’explicava als mitjans, pels volts de les 10, el nou alcaldable d’aquesta formació, Josep Maria Molins. Molins (que ha justificat sobretot la seva implicació en política en qüestions familiars i sentimentals, perquè el seu avi va ser regidor republicà) ja ha dit d’entrada que els seus arguments havien de ser, per força, genèrics perquè encara hi ha molta feina per fer. Amb tot, però ha dit coses interessants sobre el programa i també el seu equip, i aquí destaquem especialment el fet que el candidat ha parlat de renovació i ja ha comunicat sense embuts que Mercè Gisbert, actual regidora de Serveis Socials, no formarà part de la llista. Si més no en els llocs del capdamunt.

Aquest propòsit de renovació seria el primer gran eix de la nova ERC de Molins, però hi havia dos grans arguments més: d’una banda, la voluntat d’obrir-se a tots els barris i sectors del municipi, fugint –ha dit- d’una certa inèrcia del passat que ha reclòs el partit sovint a l’àmbit de nucli històric. I en tercer lloc, una aposta que connecta íntimament amb la labor que ha dut a terme en les dues últimes legislatures. Labor, per cert, que segons Molins no ha estat prou visible i que caldria posar més de manifest.

Precisament, en relació a una hipotètica presència d’ERC al nou govern era obligat demanar a Molins per la predisposició que hi pugui haver de revalidar l’actual coalició amb CIU. El candidat ha dit que el balanç d’aquesta feina en coalició és positiu però també ha afirmat que el més important és el programa i que, per tant, ERC no es tanca cap porta en aquest sentit. Preguntat finalment Molins per alguna acció de govern amb nom i cognoms si el seu partit accedeix al govern, l’actual regidor s’ha fixat directament en la seva àrea.

L’esmorzar ha estat breu entre altres coses perquè la majoria dels mitjans desplaçats havia de sortir a corre-cuita cap a l’altre esmorzar convocat per l’equip de govern.

Tal com dèiem, els mitjans de comunicació locals hem viscut un segon esmorzar de contingut polític aquest dimarts. Des després del convocat per ERC, era l’alcalde Miquel Buch qui ens convidava en una trobada informal i sense declaracions informatives. La trobada, substituta del dinar que en un anterior curs polític s’havia fet a l’alcalde del Nadal, servia per intercanviar impressions sobre la vida municipal i posar la taula elements com el pas dels Fons Estatals per la ciutat o les principals preocupacions que, a judici de la premsa, tenen els veïns de la ciutat. Uns preocupacions que passen, fonamentalment, per la incidència de la crisi en les famílies i en aspectes més municipals com són la neteja o la segureta pública.

Be the first to comment on "Josep Maria Molins es presenta oficialment com a candidat a alcalde per ERC"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »