JxPdM i PSC acorden reeditar el pacte de govern amb una triple motivació: COVID, Pressupost Municipal i seguretat ciutadana

L'alcalde i el líder socialista David Gutiérrez en una foto d'arxiu de l'anterior govern de coalició

El PSC entrarà a l’equip de govern en coalició amb el PDECAT-JxPdM. N’informava ahir La Vanguardia i aquest matí l’agrupació local socialista ha emès un comunicat on explica que s’ha decidit formalitzar el pacte per desbloquejar una situació que, entre altres coses -diuen- ha impedit l’aprovació d’un nou pressupost municipal des de fa dos exercicis. Els socialistes justifiquen el pas en la necessitat de “canvis estructurals en l’actual situació política” i especialment en la voluntat de donar “estabilitat i solidesa a la gestió municipal en una situació econòmica i social complexa”. Escoltem el secretari d’organització i exregidor Tomàs Esteban, que assenyala les 3 prioritats i fa notar també que actualment els socialistes governen a Madrid i a la Diputació:

Més tard els grups de JxPdM i el PSC han publicat al web municipal un segon comunicat conjunt on informen del pacte i els primers expressen un agraïment al PSC “pel seu sentit de responsabilitat” i on qualifiquen de “gran notícia” la incorporació al govern dels 3 regidors socialistes. Escoltem ara l’alcalde Miquel Àngel Méndez, que s’obre a la possibilitat de sumar encara més complicitats estables o puntuals:

L’acord és la culminació d’una dinàmica de col·laboracions dels socialistes amb el govern d’ençà de l’inici de la crisi del COVID que s’ha posat de manifest amb la participació directa dels primers en la reorganització de l’àrea de promoció econòmica o en el Grup Assessor COVID19, creat a proposta de Ciutadans. Amb aquest pacte, que es formalitzarà segons La Vanguardia aquesta setmana, el govern passarà a tenir 8 regidors (5 del PDECAT més 3 del PSC), i per tant continua en minoria, però suposa de facto neutralitzar eventuals majories de l’anomenat ‘bloc d’esquerres’ (amb ERC, Crida i PECP), que després de les eleccions de 2019 va estar a punt de formar govern, però que ara no podrà tenir majoria aritmètica en cap cas (suma 10 regidors). Segons, novament, La Vanguardia, al llarg de la setmana es faran públiques les carteres que assumeixen els tres regidors socialistes; David Gutiérrez (que ja va formar part de l’equip de govern en l’anteriors mandat), Mari Luz Cánovas i Pilar Guardeño.

Escolta la declaració sencera de Tomás Esteban:

Escolta la declaració sencera de Miquel Àngel Méndez:

Comunicat del PSC:

Translate »