La DGAIA tanca el centre d’acollida per a menors del Masnou

Albert Batista Roca, foto: Ajuntament del Masnou

La DGAIA, la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, ha tancat el centre d’acolliada per a menors migrats del Masnou. De fet, la intenció és obrir centres més petits, distribuits arreu del territori, que fomentin i permetin una major autonomia dels joves, segons explica la DGAIA en un comunicat. El tancament del centre va començar el mes de juny i els darrers joves que hi quedaven ja han abondonat el centre.


Per la seva banda, des del consistori de Masnou, expliquen que s’està treballant en la creació de recursos estables per als joves que s’han integrat. El consistori detalla que una comissió planificarà i derviarà els joves, juntament amb serveis socials de l’Ajuntament i els professionals que treballen amb ells.

Cal recordar que el centre d’acollida de menors tutelats ha provocat diverses mobilitzacions veïnals. Una d’elles, va acabar en un atac al centre, el passat 4 de juliol de 2019. En aquests moments, l’Ajuntament del Masnou està en procés de formular l’escrit d’acusació en espera d’un judici contra els responsables de l’atac que s’espera per d’aquí a pocs dies.

Translate »