La factura del Glòria a Premià de Mar s’enfilarà als 2 milions d’euros

El passeig roman tancat des del pas de Joan Prim fins al torrent Malet (Foto: Noèlia Suárez)

L’Ajuntament calcula en prop de 2 milions d’euros la inversió que caldrà fer per reparar els desperfectes causats pel Glòria al passeig marítim i, en menor mesura, a equipaments municipals. Ho ha dit el tinent d’alcalde de Territori, que ha descrit quines actuacions es comencen a fer aquesta setmana al front litoral i quines s’hauran de fer pròximament;

Aquesta tarda visita Premià de Mar el Delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernández, per interessar-se justament pels danys al nostre municipi. Subirà ha dit que, en la mesura que els efectes sobre el litoral són compartits per molts municipis maresmencs, es buscarà treballar de manera coordinada -i també amb el Consell Comarca- a fi d’obtenir recursos per fer front a les despeses. D’altra banda ja s’ha activat el servei d’atenció preferent als damnificats a l’Oficina de Consum Municipal.

Afegim aquesta informació que, segons Mataró Audiovisual, El Consell Comarcal demanarà que el Maresme sigui declarada zona catastròfica arran dels estralls provocats pel Glòria. Ho va dir la consellera de Medi Ambient Montserrat Garrido, que afirmava que la majoria de municipis han patit desperfectes en infraestructures, via pública o mobiliari urbà que ara caldrà reparar, i que molts d’aquests municipis no seran capaços de fer front a la despesa. Garrido també es va mostrar partidària que el govern estatal, però sobretot el català, traspassin als consells comarcals la gestió dels desastres naturals, amb la consegüent aportació econòmica que això implica.

Escolta l’entrevista a Antoni Subirà:

Translate »