La Generalitat congela definitivament les Rondes de Mataró i del Baix Maresme

Les notícies de dijous 16 de juny en 5 minuts

Premià Notícies dijous 16 de juny

La Generalitat ha aturat indefinidament la construcció de la ronda de Mataró. El secretari de Mobilitat, Damià Calvet, ha explicat que s’ha aturat la ronda de Mataró i que, ja que entenen totes dues rondes com un sol projecte, la ronda del baix Maresme queda també congelada. Des de la plataforma ‘Preservem el maresme’ han destacat que la societat civil hagi aconseguit aturar un projecte que un any enrere comptava amb un gran suport polític. La Plataforma seguirà la lluita, ara per aconseguir que els 400 milions d’Euros que venen amb el canvi de titularitat de la Nacional II s’inverteixin en la millora de la mobilitat a la comarca.

Dilluns de la setmana passada us explicàvem en aquest informatiu que les rondes de Mataró i del Baix Maresme no apareixien en els pressupostos de la Generalitat per aquest 2011, els pressupostos que aquests dies s’estan debatent al Parlament de Catalunya. En aquell moment des de la plataforma Preservem el Maresme, el seu portaveu Antoni Esteban ens deia que, tot i sentir-se satisfets, esperaven una comunicació oficial que els garantís que les rondes quedaven definitivament congelades.

Doncs bé, la notícia ha arribat avui mateix. Segons informa el diari El Punt, el secretari de Mobilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha assegurat que el govern replantejarà la construcció dels laterals al Baix Maresme i a Mataró, on les obres estaven a punt de començar. Segons aquesta informació Damià Calvet ha explicat que el govern de la Generalitat ha aturat indefinidament la construcció de la Ronda de Mataró. Ja que el Govern concep la ronda de Mataró i la ronda del Maresme com un sol projecte, el replantejament que l’executiu català proposa per a la mobilitat al Maresme suposa la congelació dels tots dos processos iniciats.

Un pletòric Antoni Esteban confirmava aquest matí la notícia a aquest informatiu destacant que la societat civil havia aconseguit aturar un projecte que fa només un any comptava amb un ample suport polític.

Passada la primera alegria, des de la Plataforma es proposen seguir amb la lluita per que els 400 milions d’Euros arribats amb el canvi de gestió de la carretera Nacional II a la Generalitat reverteixin en millores de la mobilitat del Maresme.

Ara la Generalitat anuncia parlar de mobilitat amb el territori. Des de Preservem el Maresme esperen que sigui d’aquesta manera. De moment saluden la millor sensibilitat que sembla presentar al respecte la classe política.

Recordem que Preservem el Maresme havia aconseguit mobilitzar un total de 87 entitats de la comarca en contra de la construcció de les rondes.

Be the first to comment on "La Generalitat congela definitivament les Rondes de Mataró i del Baix Maresme"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »