La Generalitat demana reduir la interacció social mentre puja el risc de rebrots al Maresme

Mapa Rebrots

El Secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va informar ahir que s’estaven detectant diversos rebrots arreu del territori català i que per aquest motiu és important reduir la interacció entre persones, evitant així que el virus es pugui propagar pels diferents cercles socials.

D’altra banda, Argimon ha dit que s’està aconseguint estabilitzar la situació però que encara cal seguir treballant per a doblegar la corba i revertir aquests rebrots, molts d’ells com a conseqüència dels retrobaments entre persones. Mentre a ciutats i municipis com Granollers, les Franqueses del Vallès o Canovelles s’estan iniciant els cribratges massius, altres municipis es troben intentant reduir el nombre de casos per salvaguardar la situació. 

Actualment i segons el mapa interactiu de Salut en el que s’indica el risc de rebrot, el Maresme es troba en situació de risc mitjà-alt, mentre que Premià de Mar, el Masnou, Vilassar de Mar i Mataró es troben entre els municipis amb majors possibilitats de patir un rebrot, una dada que demana extremar les precaucions i limitar els moviments per no contribuir a l’expansió del virus.

El departament de Salut ha recordat també la importància de respectar les mesures de seguretat, fer ús de la mascareta, no fumar al carrer si no es pot garantir els dos metres de distància i netejar-se les mans amb certa freqüència.

Translate »