La incorporació avui de Marta Ariño i Lole Morilla farà que per primera vegada hi hagi majoria de dones al ple municipal premianenc

Marta Ariño i Lole Morilla

Avui prenen possessió del càrrec de regidores al ple de l’Ajuntament Marta Ariño, pel grup de Junts per Catalunya- PDECAT, i Lole Morilla, a Premià en Comú Podem. Amb aquestes incorporacions el ple tindrà per primer cop, d’ençà que es van constituir els primers Ajuntaments democràtics, més dones que homes: 12 a 9. Marta Ariño, que relleva l’exalcalde Miquel Àngel Méndez, té 43 anys i és diplomada en ciències empresarials, amb postgrau d’assessorament financer i API, i ha treballat 17 anys en el sector bancari, però ara té un negoci propi de serveis immobiliaris. L’escoltem:

Al seu torn Lole Morilla ha treballat com administrativa en l’àmbit sanitari (a l’Hospital de Can Ruti i a diferents CAPS) per bé que actualment està a l’atur, i ha estudiat -a més de gestió sanitària- comunicació i igualtat de gènere en el llenguatge. Va militar a la Joventut Comunista de Catalunya i es va involucrar en el moviment del 15M; més tard va ser cofundadora del Cercle Podem Premià i va participar en la Creació del Cercle de Memòria Històrica i DDHH de Podem Catalunya. També és membre de Podem Feminisme a Catalunya i ha participat en plataformes abolicionistes, a l’assemblea 8M, Novembre Feminista i del 25N, de Premià de Mar i de Barcelona. 

La presa de possessió d’Ariño i Morillas es farà al ple ordinari del mes de gener que començarà avui a les 18h, novament per via telemàtica, però fem notar que mitja hora abans, a dos quarts de sis, es farà un ple extraordinari urgent pel sorteix dels membres de les meses per a les les Eleccions al Parlament de Catalunya 2021.

Translate »