La papallona del suro no ha perjudicat les alzines i fins i tot podria haver estat saludable pels boscos, segons el Consell Comarcal

Com l'estiu passat, les papallones han fet acte de presència a moltes poblacions del Maresme

La plaga de la papallona del suro al Maresme ja va de baixa, segons ha indicat avui el director de medi ambient del Consell Comarcal, que també ha indicat que no es preveu suposi cap perjudici pels boscos d’alzines. Fernando Cabello diu que en pocs dies l’insecte haurà desaparegut i que només podria ser preocupant per la massa forestal si una plaga així es produís dos o tres anys seguits. Mentre no sigui així, fins i tot és saludable pels boscos donat l’excés d’arbres que pateixen -ha dit- i la manca de gestió forestal:

Recordem que la plaga de la Lymantria dispar o “eruga peluda del suro” prové d’una alteració del cicle biològic motivada per les condicions climatològiques que sol produir-se en diferents indrets en cicles de 7 o 8 anys. S’alimenten preferentment de fulles d’alzina i la plaga, que va començar fa una setmana, s’ha fet notar especialment al nord i centre del Maresme.

Escolta el reportatge al Premià Notícies:

Translate »