La plataforma Camí Ral talla la Nacional II sota l’eslògan de ‘Passeig i punt’ i homenatja Jaume Batlle i Martí Rosselló

Lectura del manifest de la plataforma Cami Ral

Cinc-centes persones, segons fonts de l’organització, es van aplegar ahir al tall de la carretera Nacional II que havia convocat la plataforma Camí Ral. La concentració, convocada sota l’eslògan de ‘Passeig i punt’, servia per denunciar que malgrat les obres de pacificació, el tram de la Nacional II del Baix Maresme continua sent un punt negre. En l’acte es va homenatjar l’alcalde Jaume Batlle, mort fa tres anys en accident a la mateixa carretera, i Martí Rosselló, mort diumenge passat. Rosselló era l’autor dels manifestos que s’han vingut llegint en aquests talls de la Nacional II.

Mig miler de persones segons dades de l’organització, es van aplegar ahir al migdia al final de la Riera de Premià de Mar per fer un nou acte reivindicatiu tallant la carretera Nacional II. Els manifestants es van desplaçar fins al davant de la masia de can Manent seguint una pancarta unitària sota l’eslògan de ‘Passeig i Punt’.

La carretera va reviure l’ambient festiu habitual en aquest tipus d‘acte, tot i que en el dia es donava una circumstància especial: el record a dues persones ja desaparegudes molt vinculades a la lluita per convertir la Nacional II en un passeig marítim per a la ciutat. D’una banda ahir feia 3 anys de la mort en accident a la mateixa carretera de l’alcalde Jaume Batlle. De l’altra, ahir es complia una setmana de la sobtada mort de Martí Rosselló. Precisament en el seu record es va llegir el primer manifest que es va llegir en un tall reivindicatiu i que havia escrit el propi Rosselló.

A banda dels records en la reivindicació es tractava de denunciar que la Nacional al seu pas pel Baix Maresme continua sent un punt negre, com destacava en declaracions a Ràdio Premià de Mar el president de la plataforma Camí Ral, Rafael Anguera.

A la concentració es van poder veure representants de diferents entitats del poble i d’alguns partits polítics. El portaveu de la Coalició d’Esquerres al ple de Premià, Alfons Barreras va recordar que el Conseller Nadal havia dit que en un període d’entre 4 i 6 anys, hi hauria una solució al traspàs de la carretera. Barreras, que és representant d’ICV a la comissió de mobilitat del Consell Comarcal del Maresme es va mostrar confiat en que aviat es podrà anunciar un acord.

També hi era present el regidor de Cultura per ERC, Josep Maria Molins. Molins va recordar que Esquerra defensa l’alliberament del peatge de la C 32 i, de la mateixa manera que l’Alfons Barreras, esperava que aviat s’arribi a un acord polític.

També es van poder veure a la carretera alguns militants del PSC de Premià de Mar.

L’alcalde Miquel Buch va cloure l‘acte amb un parlament en qual es va comprometre a defensar el punt de vista que plantejava la societat civil de la ciutat. En declaracions a Ràdio Premià de Mar Miquel Buch va destacar el civisme amb que sempre s’han dut a terme aquestes reivindicacions.

Parlant de l’acord al qual s’haurà d’arribar, l’alcalde va dir que tots hauran de cedir en els seus plantejaments per arribar a una solució el més consensuada possible. Buch va dir que si es posava al capdavant defensant les reivindicacions de la Plataforma és perquè li han donat raons.

Encara en relació amb el tall d’ahir de la carretera Nacional II, hem de destacar que el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va dir dissabte que l’alliberament del peatge de l’autopista C-32 que passa pel Maresme no contribuiria a millorar la mobilitat sinó que l’empitjoraria. En declaracions recollides pel diari El Punt, Nadal va dir que s’ha comprovat científicament que l’alliberament del peatge provocaria més congestió per derivació de trànsit pesat del corredor de l’AP-7 cap al corredor de la C-32r. Nadal va fer aquestes declaracions a Sant Feliu de Guíxols. Tot i la reivindicació constant que fan els veïns del Maresme perquè s’elimini el peatge com a solució per descongestionar el trànsit de l’N-II, el Departament de Política Territorial va ser clar i va afirmar que mantindrà el peatge d’aquesta via. Per solucionar les restriccions, el Govern planteja construir una altra infraestructura.

La propera activitat reivindicativa de la Plataforma Camí Ral serà el proper dia 5 de març amb un debat amb polítics i representants de la Plataforma i la coordinadora d’AA.VV. per conèixer les diverses opinions.

Be the first to comment on "La plataforma Camí Ral talla la Nacional II sota l’eslògan de ‘Passeig i punt’ i homenatja Jaume Batlle i Martí Rosselló"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »