La reunió sobre el litoral posa de manifest la dificultat per conciliar urgències i ambientalisme

Foto: ERC Maresme

L’alcalde Rafa Navarro s’ha felicitat avui del caràcter i de la significació que va tenir ahir la reunió entre grups polítics, tècnics i Preservem el Litoral per analitzar el projecte del Ministeri abans d’adoptar un posicionament al ple. Navarro ha parlat d’una trobada “diferent i productiva” i ha celebrat que es fes amb una mirada tècnica i defugint la confrontació política, però també ha admès que en van sortir poques conclusions: les parts coincideixen que cal actuar amb celeritat (sobretot per protegir les infraestructures del front litoral) però es mantenen dues visions diferents sobre com fer-ho. També ha dit que si la voluntat de tots és adoptar un posicionament de consens, potser és prematur sotmetre la qüestió a votació la setmana que ve:

La reunió, que va ser telemàtica i que es va allargar al voltant de 3 hores, va ser promoguda el febrer passat pels grups d’ERC, Crida i PECP, que presentaven una moció al ple contra el projecte però que van proposar fer aquest pas previ per tal que els grups poguessin votar amb més coneixement de causa. A més dels representants polítics hi van participar el president del Comissionat pel Litoral i alcalde Cabrera Jordi Mir; el geòleg i regidor de Cabrera Daniel Meroño; Juantxu Barroso, de la Direcció General de Litoral i Muntanya de la Generalitat; Rafael Sardà, científic la Unidad de Sistemas Socio-ecológicos Marinos y Costeros del CSIC i César Mösso, professor i membre del Laboratori d’Enginyeria Marítima de la UPC. Finalment també en va prendre part, en nom de la plataforma Preservem el Litoral, Sergi Galanó.

Val a dir que dos grups municipals ja s’han pronunciat l’endemà mateix d’aquesta reunió: d’una banda aquesta matinada Crida Premianenca ha emès un comunicat on ratifica la seva oposició al projecte i assenyala que els experts en dinàmiques litorals van reclamar als grups polítics “canviar la forma de pensar” i abandonar el model de gestió basat en la construcció d’infraestructures dures. Per contra JxPdM a l’espai d’opinió d’avui ha qualificat el projecte de “necessari” basant-se de nou en la necessitat urgent de protegir el front litoral:

Recordem que el projecte del Ministeri ja disposa d’estudi d’impacte ambiental (es va publicar al BOE el Nadal passat) però encara no té pressupost ni data d’execució.

Escolta la declaració de Rafa Navarro:

Translate »