La revisió cadastral de 2012 encara farà pujar l’IBI de 2022, però el govern ha reduït el gravamen perquè el repunt quedi per sota de l’IPC

L’equip de govern porta a aprovació al ple municipal d’avui les ordenances fiscals per a l’any 2022, un paquet de tributs i preus públics que, segons ha explicat avui la titular d’Hisenda Marta Ariño, presenten sobretot novetats en matèria de normativa (a partir de les indicacions de la Diputació i diferents sentències recents) però que també suposaran, en cas d’aprovar-se, un lleuger repunt de l’IBI motivat, novament, per la revalorització cadastral de 2012. Es tracta, de fet, de l’últim dels 10 anys amb què es va decidir prorratejar aquell increment. Segons la regidora, l’aplicació d’aquest últim recàrrec hauria suposat apujar l’impost d’entre un 8 i un 10%, però la situació econòmica post-pandèmia ha aconsellat reduir el gravamen perquè el repunt quedi per sota de l’increment de l’IPC:

En concret, ha explicat Ariño, s’espera que l’IPC pugi d’un 4% aproximadament, mentre que l’IBI a Premià de Mar creixerà per sota d’un 3%. La regidora d’hisenda també ha fet notar que aquesta maniobra ha estat negociada i pactada amb les AAVV de Premià de Mar. 

Escolta les declaracions de Marta Ariño:

Translate »