La setmana vinent començarà la part més delicada de l’apuntalament del bloc sinistrat

L'interior del pis sinistrat al bloc de la Gran Via de Lluís Companys aquest matí.L'interior del pis sinistrat al bloc de la Gran Via de Lluís Companys aquest matí.

Els treballadors de l’empresa Control Demeter han començat a fer els primers treballs a l’interior del bloc 196-198 de la Gran Via de Lluís Companys on es va produir l’explosió diumenge passat. Avui han protegit una lluerna per evitar que pugui entrar aigua de les pluges previstes per aquest cap de setmana, cosa que podria complicar encara més la fràgil situació de l’immoble, i la setmana vinent es posaran ja amb les tasques més delicades d’apuntalament de l’estructura. Els treballs d’estabilització de l’edifici podrien durar entre un mes i mig i dos mesos i tenen un pressupost de 400.000€ que haurà d’avançar l’Ajuntament.

D’altra banda, aquesta tarda el Delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Miquel Àngel Escobar, s’ha reunit amb l’alcalde Miquel Buch i la resta de polítics i tècnics municipals que coordinen l’atenció als veïns desallotjats i les tasques als edificis afectats per l’explosió de diumenge. Escobar ha escoltat les darreres novetats sobre aquest dispositiu i ha ofert el suport del Govern a l’Ajuntament, un suport que s’ha de concretar els propers dies a partir de les vies de contacte establertes.

Translate »