La tieta del Ramon Sala a punt de ser santificada al Vaticà pel Papa Francesc

Ens fem ressò d’un fet inèdit i que coneixem ahir gràcies a una entrevista a l’escriptor i divulgador Ramon Sala al programa d’aquesta casa, “Viu l’estiu”. El premianenc que visitava la ràdio per presentar el seu darrer llibre ‘El mossèn Baldriga, quasi toca el cel’ va sorprendre amb una confessió quan just se li preguntava pel seu passat eclesiàstic. Sala admetia que dues de les seves tietes havien sigut monges i que una d’elles seria aviat santificada pel vaticà.

L’escriptor fa referència a la monja dominica Carme Sala i Bigas, en religió coneguda com a Maria Lourdes. El seu procés de beatificació va iniciar-se en 1987 a instància del convent de l’orde de Sant Cugat del Vallès, que ho demanà a la diòcesi de Vic. Fou iniciada la investigació diocesana i es proclama serventa de Déu de l’Església catòlica. Ara, seixanta-vuit anys després de la seva mort, la seva família espera la notificació del Vaticà per participar de la missa en què acabarà convertint en santa.

Malgrat la seva feina incansable, va emmalaltir i va passar la resta de la seva vida malalta, sense que els metges acabessin de trobar què tenia. Finalment va morir als 32 anys a conseqüència d’un càncer d’estómac que no la deixava alimentar-se.

Translate »