La Xarxa d’Habitatge alerta que després de l’estat d’alarma es pugui tallar de nou el subministrament d’aigua a famílies vulnerables

Foto de la 1a trobada de la Xarxa a Can Sanpere després del confinament

La Xarxa d’Habitatge del Baix Maresme ha alertat en un comunicat que les famílies vulnerables de Vilassar de Mar i Premià de Mar a les quals es va donar subministrament d’aigua a l’inici de la pandèmia podrien quedar-se novament sense amb el final de l’estat d’alarma. Recordem que pocs dies després que comencés la crisi a Premià de Mar la companyia Sorea va donar servei a diversos immobles ocupats que no en tenien, una mesura que la Xarxa havia reclamat a diferents consistoris de la comarca. El que ara adverteix la Xarxa és que mai es van donar garanties que quan finalitzés l’estat d’alarma les famílies afectades conservarien el subministrament. Escoltem la Yolanda, membre d’aquest col·lectiu:

Fonts municipals preguntades sobre la qüestió han indicat que actualment s’està en converses amb la companyia Sorea i que no hi ha encara cap decisió presa al respecte. La Xarxa d’Habitatge recorda que l’accés a aigua corrent és imprescindible per mantenir les mesures higièniques bàsiques per fer front al coronavirus i també es remet a la Llei 24/2015 segons la qual “les administracions públiques han de garantir el dret d’accés als subministraments públics bàsics d’aigua potable”.

Escolta la declaració sencera de la Yolanda:

Translate »