La Xarxa d’Habitatge ocupa una agència immobiliària en un acte de protesta i l’establiment podria respondre amb accions legals

Imatge de l'acte de protesta d'ahir

La Xarxa d’Habitatge del Baix Maresme i el Sindicat de Llogaters van ocupar ahir una agència immobiliària al barri Cotet. Segons ha explicat aquest col·lectiu, 3 membres de l’assemblea estan amenaçades de desnonament després que se’ls hagi apujat el lloguer a un preu inassumible, i fa temps que demanen a l’agència -que gestiona el lloguer- que negociï amb la propietat, però no hi ha hagut resultats, asseguren. Escoltem l’Emma Puig:

Una de les llogateres havia de ser desnonada avui però el jutjat li ha concedit una pròrroga d’un mes i mig, segons ha explicat Puig. L’agència ocupada ahir, Finques Far, ha emès un comunicat on assegura que “sempre ha actuat en defensa dels seus clents”, acusa la Xarxa i el Sindicat d’errar “en les formes i en el fons de la seva protesta” i indiquen que en aquest cas “no es tracta de grans tenidors ni de cap execució hipotecària amb persones en risc d’exclusió social”. Segons Finques Far, l’acte d’ahir -que suposa “un assetjament” a treballadors- i les “injúries” emeses per xarxes socials “provoca un enfrontament entre veïns al marge dels procediments legals”. Finalment demanen la retirada dels continguts publicats per la Xarxa i el Sindicat perquè “contenen falsedats i constitueixen un atac al bon nom de l’agència”, i en aquest sentit indiquen que “es reserven la potestat d’emprendre accions legals contra els instigadors i participants als fets d’ahir” així com per les publicacions a xarxes socials.

Escolta el reportatge al Premià Notícies:

Translate »