L'Ajuntament comunica a JOSEL SL que desestima la seva reclamació de 4.200.000€ per Can Sanpere

L’Ajuntament de Premià de Mar ha comunicat aquest matí per via administrativa a l’empresa JOSEL SL que desestima la seva reclamació de 4.200.000€ en concepte de responsabilitat patrimonial pels danys i perjudicis causats per la denegació inicial de les llicències d’activitat i d’obres majors a Can Sanpere. Segons informa l’ajuntament en una nota, l’agost del 2005 JOSEL,S.L, titular dels terrenys inclosos dins de l’àmbit de Can Sanpere, va sol•licitar unes llicències municipals per a la construcció i obertura d’una activitat de serveis informàtics. En aquells moments encara era vigent el Pla General d’Ordenació Urbana de 1990, que qualificava aquest àmbit com a sòl industrial, tot i que s’estava ultimant el nou pla, segons el qual Can Sanpere es destinava a zona verda i equipaments. L’Ajuntament va denegar les llicències per considerar que no s’ajustaven al pla general aleshores vigent, ja que es tractava d’una activitat d’excessiva envergadura per a un nucli antic tan consolidat com el de Premià de Mar. JOSEL,SL va impugnar aquestes denegacions davant dels tribunals contenciosos-administratius i després d’un llarg camí judicial, a finals de juliol de 2011 es va dictar sentència al seu favor, en la qual es reconeixia a l’empresa el dret a obtenir les llicències sol·licitades l’any 2005. Finalment, per requeriment judicial es va ordenar a l’Ajuntament l’execució forçosa de la sentència referida i, per tant, l’atorgament de les llicències. El termini per a l’enderroc de Can Sanpere que establia la llicència finalitzava ara, i per aquest motiu a finals de la setmana passada JOSEL SL va comunicar a l’Ajuntament que avui 2 d’abril començaria els treballs d’enderrocament. Els representats de tots els grups municipals han manifestat una posició unànime per defensar que Can Sanpere sigui un espai de propietat pública destinat a zona verda i equipaments i l’Ajuntament ha anunciat que destinarà tots els esforços a continuar lluitant judicialment perquè els premianencs puguin gaudir d’un espai públic al centre del poble.
Seguint amb el mateix tema, aquest matí un grup de treballadors de l’empresa que ha de fer l’enderroc s’han personat a Can Sanpere i després s’han desplaçat fins a l’Ajuntament, sembla que a demanar uns darrers permisos.
Aquesta tarda, a 2/4 de 7, hi ha prevista una concentració en defensa de Can Sanpere a les portes de la fàbrica al carrer de Sant Cristòfol.

Be the first to comment on "L'Ajuntament comunica a JOSEL SL que desestima la seva reclamació de 4.200.000€ per Can Sanpere"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »