L’ajuntament confia en obrir al públic Can Farrerons a començaments del 2015

Al jaciment de Can Farrerons s'hi conserven vies i habitatges de l'època romana en molt bon estat. Foto: Sebastià Giralt

Al jaciment de Can Farrerons s’hi conserven vies i habitatges de l’època romana. Foto: Sebastià Giralt

L’obertura al públic de la vil·la romana de Can Farrerons podria ser una realitat a començaments del 2015. Aquesta és, si més no, la previsió de la regidoria de Promoció Econòmica, que no amaga la importància d’aquesta nova instal·lació cultural per tal d’atreure visitants a la ciutat i revitalitzar, de retruc, el teixit comercial de Premià de Mar. A dia d’avui el perfil de visitant fruit d’un turisme de qualitat, interessat per la cultura, l’oci i el comerç és l’assignatura pendent de la vila, que majorment només rep visitants atrets per la platja tret de dates concretes de l’any com la Festa Major o les jornades de comerç i activitats al carrer. Iban Díaz és regidor de Promoció Econòmica.

Descarrega-te’l

Les primeres notícies de restes arqueològiques a la zona de Can Farrerons es remunten a finals dels anys 60 si bé van ser diverses obres d’urbanització i de soterrament d’infrastructures entre els anys 1999 i 2002 les que van servir per descobrir la magnitud de la vil·la romana que havia existit ara fa dos mil·lennis. Després de 15 anys la vil·la romana podria veure la llum al públic en general amb una visita a l’entramat de vies i habitatges que s’han conservat així com també a un compendi de les restes trobades al jaciment tals com àmfores romanes i materials constructius de terrissa. El 2015 serà, doncs, l’any d’un nou equipament cultural alhora que també es preveu que sigui el de la presentació del nou Pla de Promoció de la Ciutat, que inclourà com a element destacat la vil·la de Can Farrerons.

Notícies relacionades

L’Ajuntament calcula que el jaciment romà de can Farrerons podria estar museïtzat en dos o tres anys (03/10/2013)

L’Ajuntament avança en els processos administratius per fer visitable el jaciment de can Farrerons (17/04/2013)

Be the first to comment on "L’ajuntament confia en obrir al públic Can Farrerons a començaments del 2015"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »