L’Ajuntament convoca uns nous premis d’arts escèniques arran d’una proposta de PECP per compensar els estralls de la pandèmia en el sector

Pati de butaques de l'Espai l'Amistat

Neix un nou certamen artístic a Premià de Mar: ahir l’Ajuntament anunciava en una nota de premsa la primera edició dels premis “Espai l’Amistat”, un concurs consagrat a la creació artística en l’àmbit de les arts escèniques. Segons explica l’Ajuntament, l’acció prové d’una aportació del grup municipal de PECP al Pressupost Municipal de 2021 i obeeix “a la voluntat de l’Ajuntament de reactivar un sector que va resultar fortament castigat per la pandèmia”. Escoltem la portaveu de PECP Elena Martín, que celebra no només la creació del nou certamen sinó també la forma com s’ha negociat i treballat amb el govern i la regidoria de cultura:

En concret, i com indiquen les bases del concurs, es convoquen dos premis de suport a la creació artística en l’àmbit professional; hi poden optar les persones nascudes al Maresme, residents a Premià de Mar o a alguna altra localitat de la comarca, o que estiguin vinculades al teixit cultural maresmenc, i també poden optar-hi companyies dedicades a les arts escèniques, sempre que la majoria dels seus membres compleixin les condicions anteriors. Els projectes hauran de ser de nova creació i no haver estat estrenats, i poden ser de diferents disciplines: teatre, dansa o mim, entre altres. Es donaran dos premis dotats cadascun d’ells amb 4.000 €. A més, les propostes guanyadores tindran l’oportunitat d’estrenar la seva obra a l’Espai l’Amistat durant la tardor de 2022. Per optar als premis, cal inscriure’s omplint el formulari que hi ha al web municipal. La data límit per fer-ho serà el dilluns, 15 de novembre.

Translate »