L’Ajuntament es compromet a adoptar mesures urgents a l’escola Montserrat, que diu haver sentit “tristor, ràbia i impotència” pel robatori

Paret a l'entrada del col·legi

Ajuntament i escola Montserrat van pactar ahir un seguit de mesures per reforçar la seguretat al centre després del robatori que va patir la setmana passada. En una reunió participada per alcalde, regidors de policia i ensenyament i cap de policia, d’una banda, i direcció, mestres i AFA, l’equip de govern es va comprometre a accelerar la connexió directa del sistema d’alarma de l’escola amb la policia i també modificar alguns elements de tancament de l’edifici per fer-lo menys accessible. Escoltem el regidor de policia Antoni Subirà, que explica que hi ha preparada una licitació per la connexió de la policia amb edificis municipals, però que ara es treurà del paquet l’escola Montserrat per tal d’accelerar la mesura:

Subirà ha fet notar d’altra banda que segons els experts policials l’assalt a l’escola va ser preparat amb deteniment i perpetrat per un grup molt organitzat. La directora de l’escola Adela Martínez s’ha mostrat satisfeta dels compromisos de l’equip de govern sempre i quan, ha dit, es duguin a terme amb rapidesa. Martínez ha parlat d’un “gran cop” per alumnes, mestres i famílies després de patir per primera vegada un assalt a l’interior de l’edifici -perquè les entrades i actes vandàlics al recinte són habituals, ha fet notar. Segons la directora, tota la comunitat ha sentit “tristor, ràbia i impotència” de veure com se’ls enduien un equipament que van aconseguir després de molt d’esforç:

Martínez ha explicat que ara es farà la gestió amb l’assegurança dels 46 ordinadors robats a fi que s’abonin els diners tan aviat com sigui possible i es pugui disposar de nou de l’equipament el curs que ve. 

Escolta les declaracions de l’Antoni Subirà:

Escolta les declaracions de l’Adela Martínez:

Translate »