L’alcalde de Mataró demana als ministeris de Foment i Medi Ambient actuacions per assegurar el servei de rodalies quan hi ha temporal

L’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron s’ha adreçat per carta als ministeris de Foment i Medi Ambient per demanar actuacions urgents a l’escollera marítima per garantir el funcionament de la línia R1 de Rodalies quan hi hagi episodis de temporals com el de la setmana passada. Els alcaldes del Baix Maresme han fet un front comú per demanar  a més, solucions definitives a la pèrdua de les platges.

L’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, ha adreçat dues cartes, una al ministre de Foment, José Blanco, i l’altra a la ministre de Medi Ambient, Elena Espinosa, per demanar-los una actuació a l’escullera marítima amb l’objectiu de garantir la circulació de trens de la línia R1 de rodalies quan hi hagi temporals.

Segons informa El Punt, en el seu escrit Baron recorda que aquesta situació es produeix diverses vegades al llarg de l’any i, per aquest motiu, el reforçament de l’escullera per a protegir la infrastructura ferroviària es fa del tot imprescindible. Recordem que el servei de Rodalies Renfe al Maresme va quedar interromput entre Vilassar de Mar i Mataró a causa del darrer temporal marítim. Durant dos dies els trens no havien pogut circular per aquest tram i dimarts a la tarda ho feien per via única.

Pel que fa a les platges, el fort onatge d’inicis de setmana s’ha endut les de Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Premià de Mar, El Masnou, Montgat i la platja de la Musclera d’Arenys de Mar. Els municipis maresmencs afectats reclamen des de fa temps una solució definitiva al Ministeri de Medi Ambient de l’Estat que, any rere any, regenera les platges mitjançant vaixells de draga.

Be the first to comment on "L’alcalde de Mataró demana als ministeris de Foment i Medi Ambient actuacions per assegurar el servei de rodalies quan hi ha temporal"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »