L’alcalde diu que el canvi de circumstàncies des que es va dissenyar la reforma del Casc Antic justifica plantejar-se què fer amb l’aparcament

Premià Notícies Matí

Descarrega

Parla l’Alcalde

Descarrega
Parla l'AlcaldeDivendres era el primer divendres del mes de febrer i, com correspon si no hi ha canvis de darrera hora, a cada primer divendres de mes, vam tenir l’edició corresponent a aquest febrer del programa ‘Parla l’Alcalde’. Com sempre en aquest espai vam repassar amb l’alcalde Miquel Buch els temes més destacats de l’actualitat de la ciutat. Un dels temes que més controvèrsia esta aixecant els darrers dies a la ciutat com és la possibilitat que es permeti aparcar en determinades circumstàncies al nucli antic. En aquest sentit l’alcalde va dir que les circumstàncies han canviat molt des que es va dissenyar la reforma del casc antic 10 anys enrere i que es plantegen obrir a partir d’ara un petit procés de participació per decidir què fer al respecte.

Nou contracte amb CESPA: Buch demana implicació ciutadana en la millora de la neteja a la ciutat

L’altre gran tema que tenim sobre la taula aquests dies és el nou contracte de neteja de la ciutat amb l’empresa CESPA que va entrar en vigor el mateix divendres. En aquest sentit l’alcalde va explicar que, tot i que progressivament s’aniran veient les aportacions del nou contracte, es fonamental que hi hagi també un esforç de la ciutadania de cara a la neteja de la ciutat. Encara sobre aquest tema, Miquel Buch va dir que la ciutat té una imatge de deixadesa en al neteja per culpa d’una minoria. Buch va reconèixer la funció de la policia en aquest sentit, però també va demanar la col·laboració ciutadana.

IBI

Canviant de tema, també vam demanar a l’alcalde sobre la sol·licitud que havia fet la coordinadora d’Associacions de veïns de que compensi les futures pujades de l’IBI. Sobre aquesta qüestió, l’alcalde va explicar que, tot i que s’ha fet una revisió cadastral, no s’han pujat els impostos, sinó que s’han ajustat en el que va qualificar d’acte de justícia. Miquel Buch va explicar que la Coordinadora d’Associacions de Veïns demanava que es mantingués la congelació de l’IBI en els propers 10 anys, cosa que l’equip de govern s’ha compromès a estudiar, tot i que no pot assegurar el seu complimenta tant llarg abast.

Obres al Torrent Malet

Parlant d’altres qüestions, i responent a una pregunta d’un oient arribada mitjançant el Twitter, l’alcalde va explicar la situació en què ha quedat el torrent Malet després que l’empresa que feia les obres de reforma hagi fet suspensió de pagaments. Buch va destacar que han aconseguit que es permeti la circulació pel torrent com a ‘pas d’obra’ perquè hauria d’estar tancat, tot i que encara no s’hi ha donat la llum. Encara en matèria d’obres, Miquel Buch va comentar que Renfe i el ministeri de Foment els han tirat enrere el projecte inicial d’il·luminació del passeig marítim un fet que, en combinació amb els problemes de l’estació de trens, porta a l’alcalde a parkar de situació injusta.

Novetats al PUOSC

L’alcalde va comentar també les explicacions que ens donava la setmana passada el president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez, sobre les novetats introduïdes per la Generalitat al PUOSC que permetran destinar-hi diners a treballs de reparació i manteniment. Buch va valorar positivament aquesta possibilitat i va comentar que un dels receptors seria el poliesportiu municipal que necessita una reparació a la teulada.

Valoració del primer any de l’Amistat

Obres i projectes a banda, en el programa es va valorar també el primer aniversari de l’espai de l’Amistat. Sobre aquest tema, Miquel Buch  es va mostrar molt satisfet de la xifra de 25.000 espectadors assolits en aquest primer any de funcionament de l’espai.

Be the first to comment on "L’alcalde diu que el canvi de circumstàncies des que es va dissenyar la reforma del Casc Antic justifica plantejar-se què fer amb l’aparcament"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »