L’atac a un pis ocupat per migrants posa Premià de Mar al centre del debat sobre seguretat ciutadana i racisme

Foto d'ahir a la nit a la plaça Doctor Ferran (Foto: xarxes socials)

L’atac d’ahir a un pis ocupat per migrants a la plaça Doctor Ferran ha posat Premià de Mar avui a totes les portades: segons Mossos d’Esquadra, pels volts de les 11 de la nit un grup de veïns va iniciar l’assalt llançant pedres a l’habitatge (al primer pis d’un bloc de Santiago Rusiñol) i després algun dels atacants va accedir dins l’immoble, on va causar ferides a un dels inquilins. El grup veïnal, que segons denuncia UCRF, s’havia organitzat prèviament per xarxes socials, va anar en augment: Mossos no aproxima cap xifra però alguns mitjans ho situen al voltant de la cinquantena. Tot plegat va motivar l’arribada d’un ampli contingent de patrulles de Mossos (entre elles, unitats d’ARRO) i Policia Local, que van fer diverses càrregues contra els concentrats. Amb tot, no es va fer cap detenció sinó que s’ha obert una investigació per identificar els responsables de l’atac. Pel que fa als joves ocupants del pis, quatre joves migrants, van ser traslladats per Mossos d’Esquadra a un indret segur. Els fets, gravats amb vídeo per múltiples veïns de la zona que assistien a l’atac des del carrer, s’han viralitzat a xarxes socials, on trobem tant manifestacions de condemna com comentaris racistes que aplaudeixen l’acció veïnal. De fet, l’entrada ‘Premià de Mar’ ha estat tendència a Twitter durant bona part del matí.

Méndez condemna l’atac al pis ocupat però evita qualificar-lo de racista, i exigeix canvis legislatius en matèria d’immigració 

Ràdio Premià de Mar ha entrevistat avui l’alcalde Miquel Àngel Méndez per copsar reaccions a l’episodi violent d’ahir a la plaça doctor Ferran. Méndez ha condemnat els fets i ha dit que una situació com aquesta ja es podia entreveure donats alguns incidents que s’han produït recentment, i també ha reclamat a administracions superiors que abordin una problemàtica que afecta tot el país, la dels migrants vulnerables que delinqueixen. Però ha evitat qualificar l’atac de racista sinó d’una protesta veïnal “indeguda” per un problema de delinqüència:

En relació a les patrulles veïnals que s’estan organitzant a Premià de Mar, segons ha indicat ell mateix, Méndez ha dit que l’Ajuntament parlarà amb els veïns per intentar que es calmin els ànims i per dissuadir-los de la idea que “es prenguin la justícia per la seva mà”, i alhora també per localitzar i aïllar individus “radicals i racistes” -ha dit- que puguin estar-se aprofitant de la situació. Unes hores després de l’entrevista, l’Ajuntament ha emès un comunicat en relació als fets ocorreguts ahir a la nit.

Escolta l’entrevista de Joaquim Aguilar a Miquel Àngel Méndez:

Translate »