L’atur viu un lleuger descens el maig i la taxa a Premià de Mar és del 17,40%

Lleuger descens de l’atur a Premià de Mar i a la comarca del Maresme durant el mes de maig. A Premià de Mar hi havia a finals de maig 35 aturats menys que a final de l’abril, tot i que la taxa d’atur, situada en el 17,40% és superior a la mitjana del Maresme que se situa en el 16%. La indústria ha estat el sector que ha creat més ocupació aquest mes, segons indica l’Observatori de Desenvolupament Laboral del Consell Comarcal del Maresme.   

Tenim relatives bones notícies pel que fa a la xifra de persones aturades a la comarca del Maresme, una xifra que ha disminuït per segon mes consecutiu. El descens durant el mes de maig ha estat del 0,66%, situant la taxa d’atur a la comarca en el 16,0%. La indústria, segons reflecteix el Report d’Atur que elabora mensual l’Observatori de Desenvolupament Laboral del Consell Comarcal del Maresme, és el sector que ha creat més ocupació.

En total 243 persones han aconseguit feina durant el mes de maig a la comarca del Maresme.

Fent l’anàlisi per grups d’edat, l’ocupació ha estat per a les persones compreses en la franja dels 20 als 44 anys. En canvi, dels 16 als 20 i en el col·lectiu de 45 o més s’ha detectat un lleuger increment de l’atur.

Amb aquests canvis, la xifra total de persones demandats de feina a la comarca és de 36.622 i la taxa d’atur a la comarca se situa en el 16,0%, un percentatge que es manté superior al de Catalunya i al de la província de Barcelona.

Dels 30 municipis de la comarca, l’atur ha disminuït en 17 i n’ha augmentat en 13.  Pineda de Mar i Mataró continuen sent els municipis amb una taxa d’atur més elevada. Premià de Mar amb una taxa d’atur del 17,40% supera la mitjana de la comarca. En concret, a la ciutat hi havia al final del mes de maig 2.564 persones aturades, 35 menys que al final del mes d’abril, la qual cosa implica un descens en la taxa d’atur de l’1,35%. Tordera, Calella, Sant Iscle de Vallalta i Malgrat de Mar també superen la mitjana d’atur de la comarca. Per contra, Cabrera de Mar i Tiana són les poblacions maresmenques amb menys incidència de l’atur.

Be the first to comment on "L’atur viu un lleuger descens el maig i la taxa a Premià de Mar és del 17,40%"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »