L’empresa responsable de les obres de l’Amistat presenta concurs de creditors i la substitueix una de les subcontractades

Un moment de la roda de premsa d'aquest matí

La posada en marxa del nou teatre de l’Amistat patirà un endarreriment com a conseqüència del concurs de creditors que ha presentat l’empresa Imaga SA, l’adjudicatària de la segona fase de les obres. L’Ajuntament ha negociat amb una de les empreses subcontractades, l’osonenca Arumí SA, perquè es faci càrrec de les obres evitant d’aquesta un endarreriment molt més llarg. Amb la contractació d’Arumí s’esvairia el risc de no poder justificar a temps la subvenció 1,8 milions d’Euros del Ministeri de Cultura amb data límit el 30 de juny. L’Ajuntament considera que el teatre pot estar operatiu per la Festa Major.

La conclusió final és que tot plegat podria haver estat molt pitjor del que ha acabat sent. L’empresa Imaga SA que era l’encarregada de la segona fase de les obres de construcció del teatre de l’Amistat ha presentat concurs de creditors per manca de solvència. Aquesta situació podria haver aturat les obres de l’Amistat durant un termini difícil de quantificar, però que alguns fixen en més d’un any. Finalment, però s’ha trobat una solució que ha de permetre posar en marxa el Teatre per la propera Festa Major.

Anem a pams, perquè ja a mitjans de gener l’Ajuntament havia detectat problemes en l’empresa Imaga i els havia demanat que es retiressin del projecte, com ha explicat aquest matí en roda de premsa l’alcalde Miquel Buch. Tot i que els responsables d’Imaga deien que els problemes econòmics eren circumstancials i que podrien seguir amb les obres, de seguida va arribar el concurs de creditors. A partir d’aquest moment es va crear una sort de ‘gabinet de crisi’ format per polítics i tècnics per trobar una sortida a la situació creada. La solució va passar per passar la responsabilitat dels treballs l’empresa Arumí.

Arumí es un empresa osonenca que ja treballava a l’Amistat subcontractada per Imaga. De fet, es feia càrrec del 75% de les tasques. Arumí assumeix les obres que, tot i el retard que inevitablement hi haurà, ha de portar la fi de les obres el juliol. D’aquesta manera s’esvaeix el risc de perdre subvencions per no arribar a temps en el termini de les obres. I d’entre les subvencions que més preocupava, la del ministeri de Cultura 1,8 Milions d’Euros que s’havia de justificar el 30 de juny. Anirà ben just, però l’alcalde es mostrava aquest matí confiat.

A tot això, ja hi havia activitats previstes a realitzar al teatre per aquesta propera primavera. El regidor de Cultura Josep Maria Molins ha explicat que ja s’han reunit amb aquestes entitats.

En propers espais informatius demanarem sobre aquest situació a la gent del Centre l’Amistat.

Premià Notícies dimarts 15 de febrer

Be the first to comment on "L’empresa responsable de les obres de l’Amistat presenta concurs de creditors i la substitueix una de les subcontractades"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »