L’Equip de Govern aprova els projectes del romanent de tresoreria de 2013 amb els vots contraris dels grups de l’Oposició

Crònica del ple extraordinari del 24 de març de 2014

Descarrega’t la crònica del ple

Una imatge del ple de Premià de Mar

Una imatge del ple de Premià de Mar

El ple extraordinari que es va celebrar ahir va donar llum verda, amb els vots en contra dels grups de l’Oposició, al paquet de projectes que presentava l’Equip de Govern i que es pagarà amb el romanent de tresoreria de l’any 2013. Tot i que la sessió no va reviure els moments de tensió que aquesta qüestió havia provocat en el ple de març de la setmana passada, i malgrat les explicacions sobre la urgència per aprovar aquesta projectes, les crítiques de Coalició d’Esquerres, Crida Premianenca i Partit Popular a la manera com s’havia gestionat el tema des del Govern van ser presents durant la sessió.

Ja que es tractava d’un punt que venia des de l’àrea d’Intervenció, va ser el regidor d’Hisenda, Miquel Àngel Méndez qui va donar les explicacions inicials començant pel fet que el que es presentava era una doble modificació pressupostària de crèdit amb un finançament diferent. Tot seguit, Méndez va desgranar el paquet de projectes que, d’acord amb el que permet el decret del govern de l’Estat, es pagaran amb aquestes quantitats. Ens crida l’atenció d’entrada, la creació d’un Portal de Transparència, un element vinculat amb el reglament de Govern Obert i Participació Ciutadana, al qual es dedicaran 100.000€.  Però el projecte estrella d’entre els presentats per l’Equip de Govern serà la construcció i urbanització de la plaça Salvador Moragas i Botey, un espai situat a sobre de les Naus de l’Antiga Fàbrica del Gas, que ha de significar un nou pulmó verd per a la ciutat, a més d’acollir en el seu subsòl diversos equipaments municipals. Respecte a aquesta plaça, i més concretament als equipaments municipals que s’hi ubicaran, ens vàrem assabentar en la sessió que la nau de la brigada estarà allà i no al solar previst inicialment al Torrent Malet en previsió de comptar amb ell en cas d’una sentència negativa sobre l’espai de Can Sanpere. Ho va explicar l’alcalde Miquel Buch.

Altres projectes que seran sufragats a partir d’aquesta modificació pressupostària són la renovació del carrer Eixample, entre el carrer Esperança i la Gran Via, la quarta fase de la reforma del Casc Antic, concretament els carrers al voltant de la plaça Nova, treballs per a musealitzar el jaciment de Can Ferrerons, compra d’enllumenat de Nadal i arranjament de carrers. Finalment, l’altre gran projecte que presentava l’equip de Govern, l’arranjament de l’espai adjacent al parc del Palmar que hi al Camí Ral davant de La Salle, ha quedat separat i es plantejarà en el ple d’abril.

Presentats els projectes, va ser el torn d’intervenció dels grups de l’Oposició. Des de la Coalició d’Esquerres, i com ja havia fet al matí per Premià Notícies, Alfons Barreras va defensar que els diners s’utilitzessin per a millores a les escoles públiques de Premià de Mar. L’alcalde Miquel Buch va contestar Barreras que s’estudiaria la manera d’incidir en les escoles, tot i recordar que la Llei de Racionalització de l’Administració Local de l’Estat podria considerar-ho serveis impropis. Joan Ribet, des de Crida Premianenca, va tornar a criticar que l’Equip de Govern no els donés més temps per a participar aportant projectes propis. Ribet va criticar també els projectes que presentava el govern i va presentar les seves alternatives. Sobre la nova plaça de Salvador Moragas, va demanar un procés participatiu i que s’incloguessin elements d’ús ciutadà com horts urbans. Per la seva part el portaveu del PP, Patrick Cruz, va dedicar un extens parlament d’una banda a defensar les decisions del govern de l’Estat, i de l’altra a criticar l’equip de govern per la manera, al seu entendre poc participativa, com havia portat el tema del romanent de tresoreria. Un parlament, el de Patrick Cruz, que va rebre una resposta contundent per part del portaveu socialista, Tomàs Esteban, que va acusar Cruz de no haver presentat cap proposta.

Els grups van disposar de dos torns d’intervenció per valorar els projectes que es pagaran amb el romanent de tresoreria de 2013, al final dels quals l’alcalde Miquel Buch va defensar la proposta de l’Equip de Govern en el sentit que s’inverteix, sobretot, en serveis per a la ciutat. El punt es va aprovar amb els vots favorables dels grups de l’Equip de Govern, CiU i PSC, i els contraris de l’Oposició de Coalició d’Esquerres, Crida Premianenca i Partit Popular.

Be the first to comment on "L’Equip de Govern aprova els projectes del romanent de tresoreria de 2013 amb els vots contraris dels grups de l’Oposició"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »