Les obres de la Plaça dels Països Catalans estaran enllestides per la Festa Major

Vista de les obres des de l'entrada del c/ Unió

Les obres de la plaça dels Països Catalans es mantenen dins dels terminis previstos i estaran enllestides a temps per a la propera Festa Major. Així ho ha manifesta aquest matí l’alcalde Miquel Buch en el decurs d’una visita d’obres a la plaça. El operaris han acabat ja de buidar el calaix de l’aparcament i treballen ara cimentant la base de la darrera planta. Dilluns és previst que comencin a aixecar-se les columnes de la darrera planta. Quan es tanqui la caixa de l’aparcament s’impermeabilitzarà la coberta i es començarà a treballar en la plaça.

Matí de visita d’obres a la plaça dels Països Catalans. Els mitjans de comunicació hem estat citats aquest matí a l’interior del recinte tancat de la plaça per veure in situ l’evolució de les obres. Tenint en compte que no és fàcil des de fora veure el que ha passat a l’altra banda de les tanques, veure el calaix finalitzat ha resultat d’allò més impressionant.

L’enginyer de l’obra, en Blay Serena, ha fet una explicació dels treballs que s’han  fet fins el moment quan ja s’està cimentant la que serà la base de l’aparcament. Serena ens ha avançat que dilluns començaran a pujar les columnes.

L’enginyer estava satisfet de que les condicions del terreny i els aspectes meteorològics hagin ajudat a portar un bon ritme de treball. Perquè us feu una idea del volum de material extret, des de la part més alta a tocar de la Gran Via s’han excavat fins 12 metres. Un cop quedi tancat el calaix de l’aparcament es farà el treball d’impermeabilització de la coberta i, tot seguit, començarà a construir-se la plaça. En qualsevol cas, la millor notícia és que les obres estan dins del seu termini d’execució. Per tant, si res no es torça, els treballs estaran enllestits el 30 de juny.

El 30 de juny hauran d’estar els treballs acabats i l’aparcament en funcionament. El gerent de l’empresa ‘Premià Serveis Municipals’, Jordi Lluch ha explicat que el nou aparcament serà de concessió administrativa, però també de rotació, amb un mínim  de 118 places dedicades a aquest sistema.

Des del punt de vista polític, l’alcalde Miquel Buch ha destacat que ja ha acabat la part més complicada dels treballs de la futura plaça. Buch s’ha mostrat molt satisfet de les obres estiguin enllestides dins del termini previst, a temps per a la Festa Major.

Els treballs d’enderroc de l’anterior Plaça dels Països Catalans van començar el passat mes de juliol.

Premià Notícies dimecres 12 de gener

Be the first to comment on "Les obres de la Plaça dels Països Catalans estaran enllestides per la Festa Major"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »